Nyheter Husvagn.se

Opus erbjuder täthetstest för husvagnar

Emelie Johansson 2014-05-22

Husvagnar och husbilar får ofta problem med fuktnivån. Det är vanligt att det bildas höga fuktnivåer under natten när man sover i husbilen eller husvagnen. Detta är främst på grund av skiftande temperaturer men det finns även andra orsaker till att fuktnivån kan vara för hög.

Opus Bilprovning berättar i sitt nyhetsbrev att fukt som blir kvar i ett fordon och inte ventileras ut ordentligt kan leda till mögelskador, som i sin tur kan påverka vår hälsa på ett skadligt sätt.

Det är vanligt att äldre husvagnar och husbilar råkar ut för fuktproblem. Detta kan även skada fordonet inuti och en skada kan vara svårt att upptäcka samt resultera i höga utgifter om den upptäcks försent. Därför är det extra viktigt att du som äger en husvagn eller husbil med jämna mellanrum genomgår ett täthetstest.

Täthetstestet är ett test som går ut på att man mäter fuktnivån i fordonet och utvärderar om det finns en förhöjd fukthalt i fordonet. Med hjälp av detta test kan man i detalj se om det finns skarvar eller andra platser där fukt riskerar att ta sig in i fordonet.

Fordon brukar slitas ut genom åren och det är vanligt att fukt tar sig in i fordonet på grund av förslitna tätskikt och lister.

Opus Täthetstest kostar 595 :- och vill man även testa fordonets gasolsystem kan man också lägga till en gasolkontroll, då kostar testerna 695 :- .

Städerna som Opus kommer genomföra Täthetstester på är i startskedet: Kalmar, Karlskrona, Märsta, Uppsala-Librobäck och Kristinehamn.

Opus kan även erbjuda vägning av husvagn och husbil. För mer information och en komplett översikt av bilprovningens tjänster klicka här .

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.