Nyheter Husvagn.se

Ökad parkeringsskuld

Madelene Kristensson 2015-02-16

Under fjolåret ökade den sammanlagda skulden gällande felparkering. Det rapporterar Visma.

I fjol uppgick den svenska befolkningens totala parkeringsskuld till 631 miljoner kronor. Det är en uppgång med sju procent från föregående år, då skulden uppgick till 592 miljoner kronor. Trots ökningen av den totala skulden, har antalet personer i skuld minskat under året.

- Vissa utgifter är tråkigare än andra och böteslappar tillhör definitivt den kategorin. En utgift man inte planerat för kan ställa till det i en redan överbelastad budget, säger Maria Blomqvist, skuldrådgivare på Visma Collectors, i ett pressmeddelande.

Vid årsskiftet 14/15 hade strax över 38 000 svenskar en eller flera obetalda parkeringsböter hos Kronofogden. Det är en minskning med tre procent från 2013.

- En obetald parkeringsbot som går så långt till Kronofogden kommer i slutändan att kosta långt mycket mer än vad det stod på den ursprungliga lappen. Därför råder jag alla att ta itu med problemen direkt, säger Blomqvist.

Samtidigt rapporterar Visma att antalet parkeringsböter per person har ökat. Ser man fem år tillbaka i tiden var antalet parkeringsböter per person i genomsnitt tio stycken - under 2014 hade den siffran stigit till 12,5 parkeringsböter per person. Dessutom har skuldernas belopp ökat från närmare 12 000 kronor per person till över 16 500 kronor. 

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.