Nyheter Husvagn.se

Njut, ha roligt och campa på populära Österlen

Husvagn.se 2018-05-04

Sydöstra Skåne är ett populärt och välbesökt semesterparadis. Den långa kusten med den glittrande Östersjön, milslånga sanddyner och roliga aktiviteter lockar många turister. På Österlen ligger också Tosselilla Sommarland – ett perfekt utflyktsmål för hela familjen. Här tipsar vi om campingar nära sommarlandet!

Tivoli, vattenland, djur och aktiviteter – Tosselilla har något för hela familjen

Österlen är ett populärt resmål för både långliggare och de som vill göra en endagsutflykt. Tosselilla, i Tomelilla kommun, ligger drygt 40 minuter från Lund och 50 minuter från Malmö respektive Kristianstad. Parken invigdes den 26 maj 1984, men de flesta tivoliattraktioner har tillkommit efter år 2004. På Tosselilla finns bland annat vattenland med 9 pooler, go-cart (både för små och stora), minibilar, trampbåtar, segways och grillplats. I Vattenlandet blir du garanterat blöt – hela 9 pooler och 13 olika nedfarter tar blöter ned dig med det uppvärmda vattnet. Det finns givetvis också stora områden med solstolar runt vattenlandet – perfekt för avkoppling soldyrkan.

På Tivolilandet behövs inga kuponger eller biljetter utan här åker du så mycket och så länge du orkar. Du kan också njuta och roa dig i naturen i en kanot eller med en roddtur på sjön. I Tarzanskogen kan både stora och små roa sig i flera timmar och svinga sig i lianer, titta på indianbyn eller besöka dinousarielandet. På Tosselilla finns det också många olika djur man kan hälsa på. Getter, kor, får, minigrisar, kaniner och alpackor är både härliga och underhållande.

Bo bekvämt och familjevänligt utanför Tosselilla

Det finns flera campingar att bo på i närheten av Tosselilla. I hjärtat av Österlen hittar du den lugna och familjevänliga campingen Svampacampingen. Campingen har gångavstånd till Tosselilla, har 40 ställplatser och ligger ungefär 3 kilometer utanför Tomelilla centrum. Campingen drivs av Tomelilla Motorklubb och ligger intill rekreationsområdet Kronoskogen och banan Svampabanan. Mitt i Tomelilla på Österlen hittar du lummiga Tomelilla Camping – bara drygt 3500 meter från Tosselilla Sommarland. Campingen är trivsam och familjär. Dessutom ingår gratis bad i campingens 25 meters-bassäng med hopptorn. Campingen ligger alldeles intill Välabadet och Folkets park – härifrån har du närhet till både shopping och nöje. På Bäckavallens Camping bor du i den gemytliga byn Spjutstorp och har nära till Österlens många sevärdheter och aktiviteter. Campingen ligger vid Spjutstorpsbadet och Spjutstorps IF:s idrottsplats och har 20 ställplatser, varav 8 med el. 

Fler nyheter