Nyheter Husvagn.se

Maxa ledigheten – här är alla röda dagar 2023

Husvagn.se 2022-12-28

För att kunna maxa din ledighet 2023 ska du hålla koll på årets röda dagar. Vi har sammanställt dem till dig så att du kan planera årets husvagnssemestrar i god tid.

Röda dagar 2023Det finns många chanser att rasta både familjen och husvagnen, även om du jobbar heltid eller har barn med skolplikt, med hjälp av helger, röda dagar och klämdagar. Med lite planering kan du förlänga ledigheten genom att lägga dina semesterdagar i samband med röda dagar. Under 2023 kan du ta del av fler röda dagar än du kunde under 2022. Här har vi sammanställt årets alla röda dagar 2023!

Listan vänder sig till dig som arbetar kontorstider och som har förmånen att vara ledig röda dagar.

Nyårsafton 2022
Nyårsafton 2022 inträffar lördag 31 december och väljer du att ta ledigt i mellandagarna får du ledigt nio dagar, 24 december till 1 januari.

Trettondagsafton 2023
Trettondagsafton infaller torsdag 5 januari vilket gör att det är trettondag jul på fredagen 6 januari. Tar du ledigt på trettondagsafton får du fyra dagars ledighet under 5-8 januari. Det räcker gott och väl för att kunna njuta av årets första tur med husvagnen. Det finns många populära campingar som håller öppet året om där du kan njuta av lata dagar och mindre trängsel.

Påsk 2023
Påsken brukar vara det stora startskottet för campingsäsongen och har du tur med vädret kommer du att kunna njuta av några fina och soliga dagar med husvagnen. Långfredagen är en röd dag som i år infaller den 7 april. Du är ledig påskafton lördag 8 april, påskdagen söndag 9 april och annandag påsk måndag 10 april. Många har dessutom halvdag på skärtorsdagen så tar du en halv dags semester får du på så sätt fem dagars sammanhängande ledighet. Vill du maxa ledigheten ännu mer kan du antingen ta ut fyra semesterdagar innan eller efter påsk för att få en sammanhängande semester på tio dagar. Skolorna har påsklov vecka 14 eller 15, beroende på var i landet du bor.

Valborg och första maj 2023
I år är första maj på en måndag och det gör att valborgsmässoafton hamnar på söndag 30 april.

Kristi himmelsfärd 2023
Torsdag 18 maj är det Kristi himmelsfärd och det är en röd dag. Tar du ledigt på fredag 19 maj får du ledigt i fyra dagar, 18-21 maj. Vill du ha ännu mer ledigt kan du passa på att ta ut semester även 15, 16 och 17 maj och på så sätt få nio dagars sammanhängande ledighet.

Pingst 2023
I år infaller pingstdagen på söndag 28 maj, så den dagen brinner tyvärr inne.

Sveriges nationaldag 2023
Sveriges nationaldag infaller på tisdag 6 juni. För att få en långweekend med husvagnen kan du ta ledigt måndag 5 juni och få fyra dagars ledighet, 3-6 juni. Ett annat alternativ är att ta ledigt måndag 5 juni och 7-9 juni för att få en sammanhängande ledighet på nio dagar.

Midsommar 2023
Det är vanligt att smygstarta sommarens semester i samband med midsommar, något som är väldigt trevligt att fira på camping. Midsommarafton infaller på fredag 23 juni och tillsammans med helgen får du tre dagars ledighet, 23-25 juni.

Alla helgons dag och halloween 2023
Barnen har höstlov vecka 44 och då finns det många campingar som har extra halloweenmys. Alla helgons dag kommer i år på lördag 4 november, vilket gör att du tyvärr missar en av höstens få röda dagar. Dock har vissa företag halvdag på alla helgons afton fredag 5 november, som du kanske har möjlighet att utnyttja!

Jul och nyår 2023
Julafton infaller söndag 24 december vilket gör att du inte får någon extra ledighet. Däremot ligger juldagen på måndag 25 december och annandag jul på tisdag 26 december. Tar du ledigt i mellandagarna, 27-29 december, får du en sammanhängande semester på tio dagar. Nyårsafton infaller söndag 31 december vilket gör att du är ledig måndag 1 januari.

Fler nyheter