Nyheter Husvagn.se

Maxa ledigheten – här är alla röda dagar 2022

Husvagn.se 2022-01-05

För att kunna maxa din ledighet 2022 ska du hålla koll på årets röda dagar. Vi har sammanställt dem till dig så att du kan planera årets husvagnssemestrar i god tid.

Det finns många chanser att rasta både familjen och husvagnen, även om du jobbar heltid eller har barn med skolplikt, med hjälp av helger, röda dagar och klämdagar. Med lite planering kan du förlänga ledigheten genom att lägga dina semesterdagar i samband med röda dagar. I år ligger många av årets röda dagar redan på en helg, vilket gör att de brinner inne. Men det finns ändå dagar att njuta av – här har vi sammanställt årets alla röda dagar!

Trettondagsafton 2022

Trettondagsafton infaller torsdagen 6 januari och tar du ledig även på fredag 7 juni får du fyra dagars ledigt ­– 6-9 januari. Det räcker gott och väl för att kunna njuta av årets första tur med husvagnen. Det finns många populära campingar som håller öppet året om där du kan njuta av lata dagar och mindre trängsel.

Påsk 2022

Påsken brukar vara det stora startskottet för campingsäsongen och eftersom påsken kommer sent i år har den första vårvärmen förhoppningsvis hunnit komma. Långfredagen är en röd dag och i år infaller den 15 april. Du är ledig påskafton lördag 16 april, påskdagen söndag 17 april och annandag påsk måndag 18 april. Många har halvdag på skärtorsdagen så tar du en halv dags semester får du på så sätt fem dagars sammanhängande ledighet. Vill du maxa ledigheten ännu mer kan du antingen ta ut fyra semesterdagar innan eller efter påsk för att få en sammanhängande semester på tio dagar. Skolorna har påsklov vecka 15 eller 16, beroende på var i landet du bor.

Valborg och första maj 2022

I år är första maj på en söndag, vilket gör att du ändå är ledig, om du arbetar vanliga tider. Det gör att valborgsmässoafton hamnar lördag 30 april.

Kristi himmelsfärd 2022

Torsdag 26 maj är det Kristi himmelsfärd och det är en röd dag. Tar du ledigt på fredag 27 maj får du ledigt i fyra dagar, 26-29 maj. Vill du ha ännu mer ledigt kan du passa på att ta ut semester även 23, 24 och 25 maj och på så sätt få nio dagars sammanhängande ledighet.

Pingst och nationaldagen 2022

I år infaller pingstdagen på söndag 5 juni, så den dagen brinner tyvärr inne. Sveriges nationaldag infaller däremot på måndag 6 juni. För att få en långweekend med husvagnen kan du ta ledigt fredag 2 juni och få fyra dagars semester. Ett annat alternativ är att ta ledigt tisdag-fredag 7-10 juni för att få en sammanhängande ledighet på nio dagar.

Midsommar 2022

Det är vanligt att smygstarta sommarens semester i samband med midsommar, något som är väldigt trevligt att fira på camping. Midsommarafton infaller på lördag 24 juni och tillsammans med helgen får du tre dagars ledighet.

Alla helgons dag och halloween 2022

Barnen har höstlov vecka 44 och då finns det många campingar som har extra halloweenmys. Alla helgons dag kommer i år på lördag 5 november, vilket gör att du tyvärr missar en av höstens få röda dagar. Dock har vissa företag halvdag på alla helgons afton fredag 4 november, som du kanske har möjlighet att utnyttja!

Jul och nyår 2022

Julafton infaller lördag 24 december vilket gör att du inte får någon extra ledighet. Däremot ligger annandag jul på måndag 26 december. Tar du dock ledigt i mellandagarna, 27-30 december, får du en sammanhängande semester på nio dagar. Nyårsafton infaller lördag 31 december.

Fler nyheter