Nyheter Husvagn.se

Köksutrustning – smarta lösningar till vagnen

Husvagn.se 2021-07-04

Köksutrustning – smarta lösningar till vagnen


Ska du på husvagnssemester och är osäker på vad du behöver packa ner för köksutrustning? Då behöver du ta del av våra tips på smart köksutrustning till husvagnsköket!

Vad för köksutrustning ska man ha med sig på husvagnssemestern? Husvagnen kommer som bekant redan utrustad med ett kök där det oftast finns tillgång till kyl, vask, och spisplattor, och framför allt förvaringsutrymmen. Det är dock mycket som saknas i ett husvagnskök, och då inte enbart småsaker som bestick och kastruller, utan även vardagsbekvämligheter så som kaffebryggare och diskställ.

När vi är på semester tar inte behovet av kaffe och andra förnödenheter också semester – snarare tvärtom. När vi är lediga vill vi slappna av – ha det som hemma fast bättre, och att saker och ting bara ska flyta på.

vi helst att saker ska flyta på så smidigt som möjligt så att vi kan slappna av, och då är upptäckten av att kaffebryggaren har stannat hemma det sista vi vill vara med om. Så, därför är det bra att packa ner detta redan från början.

Men dammsugare och kaffebryggare – får det verkligen plats i husvagnen? Ja, som tur är så finns det smarta lösningar på även detta problem, då det finns mindre varianter av den köksutrustning som du använder hemma. Detta betyder att du inte behöver knöka med dig din gamla dammsugare från 90-talet, eller stånka på den bökiga kaffebryggaren!


5 smarta prylar att ha med sig i husvagnsköket

I den här artikeln kommer vi att presentera 5 smarta lösningar på köksutrustning: bärbara kapselmaskiner, sladdlösa dammsugare, små kaffebryggare, hopfällbara disktorkställningar, och den praktiska Omnia-ugnen.

Sladdlös dammsugare från Dyson. Fotokälla: handlasmart.se


En sladdlös dammsugare

Med en sladdlös dammsugare i husvagnen blir städningen enkel och smidig – precis som hemma! Sladdlösa dammsugare kommer i stora och små modeller, samt med enbart handtag eller med skaft. Handlasmart.se har gjort en bäst i test på 5 olika modeller på sladdlösa dammsugare, som ska ”hålla vad de lovar”. Här kommer en liten summering av de testade modellerna:

V11 Absolute Extra från Dyson: ”Är mycket kraftfull med sin starka sugkraft, och kommer med 7 olika munstycken som passar alla hemmets vrår. Dess kraftfulla batteri gör att du kan dammsuga i 60 minuter innan den återigen behöver laddas. Går att använda med eller utan skaft.”

Roborock S6: ”Gör livet lite enklare. Den här robotdammsugaren rengör effektivt alla ytor, inklusive mattor och sköter både dammsugningen och moppningen åt dig. Gör nästan inget väsen av sig, och är fulladdad efter 3 timmar och kan sedan dammsuga upp till 150 minuter.”

8000 SpeedPro Max Aqua från Philips: “Effektiv sladdlös dammsugare med moppfunktion. Driftstiden är 80 minuter lång i ECO-läget vilket ger dig gott om tid att städa hela hemmet. Dammsugaren kommer med extra tillbehör för att rengöra bilen.”

GAS 18V-10 L från Bosh: ”Liten och praktisk sladdfri grovdammsugare som är perfekt att ha med sig till husvagnen. Drivs på ett kraftfullt 18 V batteri så denna går att använda på platser som saknar eluttag.”

Rapido 7,2V från Electrolux: ”Handhållen och sladdlös dammsugare som är enkel att använda. Har ett kraftfullt lithiumbatteri och har en drifttid på 13 minuter. Dess integrerade Easy Reach-fogmunstycke gör att du kommer åt mer svåråtkomliga utrymmen.”

Vill ni veta mer om de sladdlösa dammsugarnas funktioner och vad handlasmart.se tyckte, så finns artikeln i sin helhet här.


Kaffet fixas enkelt med en kapselmaskin

Tar ni med er en bärbar kapselmaskin på husvagnssemestern så kan ni njuta av en god kopp kaffe var ni än befinner er – ute på vägarna, i förtältet, eller ute på hajken. Det fina med bärbara kapselmaskiner är att de flesta drivs på batteri och således är vatten och en kaffekapsel allt man behöver ha tillgång till.

Det finns flera kapselmaskiner att välja mellan: manuella, batteridrivna, lite mindre och lite större, de med inbyggd termoskanna och de med utan. Funktionerna är många, och några av dessa samt bärbara kapselmaskiner har kaffekapslar.se testat i sin bäst i test-artikel. Här kommer en liten summering av testresultaten:

Bärbar espressomaskin från Conqueco: ”Enkel och smidig kapselmaskin att ta med sig ute på alla sorters äventyr. Drivs på upplaggningsbara litiumbatteri och tar mellan 8 och 12 minuter på sig att brygga en kopp kaffe.”

Bärbar kapselmaskin från Handpresso: ”Särskilt anpassad för att kunna ta med sig i bilen och går att ladda i cigarettändaruttaget. Behöver vara inkopplad vid bryggning. Bryggningstiden är bara 2 minuter, och är designad för att passa i bilens, eller lastbilens, mugghållare.”

Nanopresso från WACACO: ”Fungerar både som en kaffebryggare och kapselmaskin. Maskinen i sig är bara en manuell kaffebryggare, och är helt manuell vilket betyder att den varken drivs på ström eller batteri.”

Bärbar kapselmaskin i mindre format från Cafe: ”Denna mindre bärbara kapselmaskin passar bra för den som inte har så mycket plats kvar i packningen. Är batteridriven och tar mellan 6 och 7 minuter på sig att brygga en kopp kaffe.”

Bärbar kapselmaskin från Seluna: ”För den som är ute efter att både ha med sig en bärbar kapselmaskin samt använda den som termos på färden. Måste vara inkopplad vid användning och man behöver även tillsätta varmt vatten.”

  • Essenza Mini från Nespresso: ”Trots sin storlek levererar den alltid en god kopp kaffe, och passar både för den som vill ha en stor kopp på morgonen eller en liten kopp till eftermiddagsfikat.”
  • CitiZ från Nespresso: “Ett snyggt tillskott i husvagnen med sin slanka och förenklade design. Brygger kaffe av bästa kvalitet.”

Nespressos kapselmaskiner, Essenza Mini och Citiz. Fotokälla:Nespresso.com 


En kompakt och hopfällbar disktorkställning

Du sparar mycket plats i det redan lilla husvagnsköket genom att packa med en hopfällbar disktorkställning. När disktorkställningen inte används går den lätt att fälla ihop och lägga åt sidan, och tar heller inte upp särskilt mycket plats när den används. Till exempel denna hopfällbara disktorkställning har en smidig design som gör att vattnet rinner ner direkt i vasken, och på så sätt blir det mindre att städa och du tar vara på vattnet.

Diskställningen från Rokf har en smart dräneringsfunktion som låter vattnet rinna direkt ner i vasken.



OMNIA campingugn

OMNIA campingugn är ett perfekt komplement till husvagnsköket som oftast inte har en egen ugn. OMNIA går att använda på öppen eld, till exempel en gasspis, samt på en elektrisk spis och keramiska hällar (dock inte induktion). Ugnen kommer i tre delar som bildar en ugn och ger topp- och bottenvärme. Läs mer om ugnen och tillbehören här på vår systersajt Husbil.se:   Omnia ugn – ugn på spisen

Omnia campingugn



Avslutningsvis

Vi lever i en tid då det finns smarta lösningar på alla våra problem, och det har aldrig varit enklare att campa och bo i husvagn tidigare. Det finns flera andra smarta köksutrustningar att komplettera sitt lilla husvagnskök med – det här är bara en handfull. Känn efter vad som passar just dina behov och vilka funktioner som ni är ute efter, och packa sedan ner era smarta lösningar för en bekväm husvagnssemester! 




Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.