Nyheter Husvagn.se

Antal nyregistrerade husbilar och husvagnar ökar!

Patrik Larsson 2014-04-30

När första kvartalets siffror över nyregistreringar sammanställts av Husvagnsbranschens riksförbund kan man konstatera att både husvagnar och husbilar ökar jämfört med samma period förra året. Ett efterlängtat besked för både husvagns- och husbilstillverkarna då framför allt husvagnsbranschen har brottats med vikande siffror de senaste åren.

Grafer från Husvagnsbranschens riksförbund

Antal nyregistrerade husbilar har ökat med 10,69% och var första kvartalet 497 st till antalet jämfört med förra årets siffra på 449 st. Tittar man djupare i statistiken ser man att Adria är det märke som säljer flest husbilar följt av Bürstner och Dethleffs. Om man tittar på statistiken bland de 10 största tillverkarna så ser man att de märken som ökat mest jämfört med förra året är Hobby, LMC och Adria i nämnd ordning.

När det gäller husvagnarna så ökade antal registreringar med 9,38%. Första kvartalet såldes 478 nya husvagnar jämfört med 437 samma period förra året. Hobby säljer flest husvagnar följt av Kabe och Adria. Tittar man på de som har ökat mest så ser man att Adria och Bergholm där Knaus är största märket ökat med 63% respektive 47%. Värt att notera är att det svenska märket Kabe har tappat 20% jämfört med samma period förra året.

Man har under första kvartalet också sett att antal nyregistrerade personbilar har ökat kraftigt så husvagnarna och husbilarna följer samma trend.

Fler nyheter