Nyheter Husvagn.se

Svindlande glädje på Hafstens nya Höghöjdsbana

Husvagn.se 2021-02-17

Är du redo för ett nytt äventyr som får det att pirra i magen och adrenalinet att rusa? Nu kan du klättra, kliva, hoppa och ta dig uppför en av Sveriges mest spännande Höghöjdsbana hos Hafsten!


Hafstens Resorts Höghöjdsbana

Vill du ta med de anställda på en kick-off, klättra med familjen eller ha en rolig svensexa/möhippa bland trädtopparna? På Hafsten Resorts nya Höghöjdsbana är det mesta möjligt! Här finns en mängd hinder och utmaningar att sporras av, och med hjälp av erfarna guider kombineras en trygg upplevelse med utmaningar på hög nivå. Höghöjdsbanan ligger nära Hafstens Resort & Camping och är en utmärkt aktivitet för såväl unga som vuxna äventyrare. 

Ny aktivitet och satsning för 2021

Under 2021 har man gjort en storsatsning i och med skapandet av Hafstens Resorts Höghöjdsbana där du hittar nya spännande utmaningar och en stor variation på banorna. När svenskarna stannar hemma allt mer under semestern och corona försvagat utlandsresemöjligheterna är det ett perfekt alternativ att välja nöjesfyllda utmaningar på hemmaplan. 

För att det ska finnas någonting som passar för alla består Hafstens Resorts Höghöjdsbana av sex olika banor – alla med varierande svårighetsgrad. Gemensamt för alla banor är att aktiviteten inleds med en säkerhetsintroduktion och att få på sig selen. Nu är du redo! Här följer en introduktionsbana för att du ska få grepp om vad det hela går ut på. När du har provat dina vingar på testbanan är det dags att ge sig iväg på den riktiga banan – en upplevelse på hög nivå som du sent kommer att glömma. Att ta hoppet från sista hindret på Höghöjdsbanan är till exempel en riktig adrenalinrush som får det att riktigt pirra i magen. Boka ditt nästa äventyr här!

Sex olika banor – eskapader på olika nivåer

Ett nytt äventyr väntar runt hörnet på Hafsten Resort – välj mellan sex banor med olika svårighetsgrad som är anpassade efter ålder och erfarenhet.

  • Comfort Course – Är du nybörjare och vill prova på om höghöjdsbanor är något för dig? Då är detta rätt bara att välja! På denna bana behöver man vara minst 120 centimeter lång.
  • Fun Course – På denna roliga bana finns hinder och utmaningar som passar för alla. Denna bana behöver du vara minst 120 centimeter lång för att genomföra.
  • Fly Course – Sugen på spänning på hög höjd? Då är detta banan för dig – här finns bland annat flera kittlande ziplines. På denna bana behöver du vara minst 120 centimeter lång. 
  • Challenge Course – Som namnet antyder en utmanande bana för mer avancerad klättring. Här sätts både viljestyrka och uthållighet på prov. Du måste vara minst 135 centimeter lång för den här banan.
  • Fear Course – En bana för dig som vill boosta äventyrslusten i dig! Svåra hinder och spännande utmaningar utlovas. För den här banan behöver du vara minst 145 centimeter lång.
  • Kidz Course – Det finns också en bana speciellt anpassad för de yngsta i familjen. Här kombineras lek med utmaningar på en alldeles lagom nivå, och deltagarna ska vara mellan 100 och 119 cm långa. 

Säkerheten på Hafsten

Säkerhetsaspekten är en viktig del av klättring i höghöjdsbana. På Hafsten har du ständigt sällskap av erfarna guider som ser till att din sele sitter som den ska och kontrollerar att du alltid är trygg under klättringens gång.

Fler nyheter