Nyheter Husvagn.se

First Camp går in i Norge

Husbil.se 2022-02-14

First Camp är Skandinaviens största campingkedja och de gör nu sitt första förvärv i Norge. Den stora campinganläggningen Norsjø Ferieland blir First Camps 59:e destination.

First Camps har idag 58 destinationer i Sverige och Danmark och gör nu sitt första förvärv i Norge. De förvärvar Norsjø Ferieland som ligger i Telemark i sydvästra Norge.

– Vi har tittat på den norska marknaden ett tag och det känns fantastiskt kul att Norge nu blir vårt tredje land. Norska campare är redan idag en viktig målgrupp för oss och nu kan vi erbjuda dem ett First Camp-alternativ även på hemmaplan. Detta är vårt första steg mot att bli en stor campingkedja även i Norge, säger First Camps VD Johan Söör.

Norsjø Ferieland har 260 campingtomter, 32 stugor, restaurang och Norges enda ziplinebana för wakeboard. Läget gör att campingen lockar både gäster från norska västlandet och Osloregionen. Vebjørn Hagen och Marita Veum är de nuvarande ägarna och kommer att fortsätta att jobba inom First Camp.

Ambitionen att växa ytterligare de närmaste åren

First Camp har en ambition att växa ytterligare i Norge de närmaste tre till fem åren och siktar på ett tiotal destinationer.

– Det blir allt viktigare i campingbranschen att ha en stor bokningskanal online, och First Camps hemsida är redan idag den största bokningskanalen för camping och stugboende i Skandinavien. Tack vare denna starka position och First Camps välkända varumärke kan nya gäster hitta till de campingar vi förvärvar, säger Ola Bååth, investeringschef i First Camp.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.