Nyheter Husvagn.se

First Camp förvärvar Kronocamping Lidköping

Husvagn.se 2024-01-17

First Camp förvärvar Kronocamping Lidköping, som är en prisbelönt femstjärnig camping. Efter förvärvet har First Camp 71 destinationer varav 52 i Sverige.

First Camp förvärvar Kronocamping Lidköping.

First Camp förvärvar Kronocamping Lidköping – här är tre av de nuvarande ägarna Pavo Andersson, Pernilla Söderström och Peder Andersson. Foto: Kronocamping Lidköping.

Kronocamping Lidköping är en familjeägd camping som grundades på 1960-talet av Sven Larsson. Idag drivs den av tredje generationen. Tre av de nuvarande ägarna, Pernilla Söderström, Pavo Andersson och Peder Andersson, kommer att fortsätta arbeta inom verksamheten.

Campingen ligger med ett attraktivt läge vid Vänerns strand och gångavstånd till centrala Lidköping. Här finns 500 campingtomter, 30 stugor, spa, restaurang och äventyrsgolf.

First Camp förvärvar Kronocamping Lidköping. Kroncamping Lidköping ligger attraktivt vid Vänerns strand. Foto: Kronocamping Lidköping.

- Vi är väldigt glada och stolta över att ha fått förtroendet att överta Kronocamping Lidköping och kommer att göra vårt bästa för att förvalta och fortsätta utveckla denna välskötta destination. Vi är extra glada över att Pernilla, Pavo och Peder valt att fortsätta jobba i verksamheten. Genom First Camp får campingen extra resurser och på sikt kommer alla gäster kunna tjäna bonuspoäng genom vår populära medlemsklubb First Camp Club, säger Johan Söör, koncernchef för First Camp-koncernen.

Pernilla Söderström, VD för ägarbolaget Framnäs Camping AB och en del av ägarfamiljen, säger:

- Vi är väldigt glada och stolta att First Camp, Sveriges största campingkedja, valt ut Kronocamping i Lidköping som en viktig destination i sin expansiva tillväxtresa genom att förvärva denna fantastiska anläggning. Vi får nu nya krafter och resurser att fortsätta Kronocampings tillväxtresa i Lidköping som destination samtidigt som vi, Pernilla, Peder och Pavo kommer fortsätta att arbeta kvar i samma anda, med gästen, medarbetaren och kvalitén i fokus.

First Camp förvärvar Kronocamping Lidköping. Campingen är femstjärnig med ett brett utbud av aktiviteter för hela familjen. Foto: Kronocamping Lidköping.

Kronocamping Lidköping kommer att drivas som en separat verksamhet inom First Camp, med tillträde 1 februari 2024. Campingens nuvarande VD Pernilla Söderström kommer att vara kvar. Framnäs Camping AB kommer att ägas av United Camping Campsite HoldCo AB, som är ett systerbolag till First Camp Group AB.

Läs mer om Kronocamping Lidköping

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.