Nyheter Husvagn.se

Fel i vägtrafikregistret

Madelene Kristensson 2015-01-15

Ett fel i vägtrafikregistret har lett till att fordonsägare som beställt registreringsbevis betalat in en för hög summa. Det rapporterar Transportstyrelsen.

Källa: Bild: Transportstyrelsen

Fordonsägare som beställt ett registreringsbevis under perioden 1 januari till och med 7 januari har betalat en felaktig avgift. Det som följd av ett fel i vägtrafikregistret efter att reglerna förändrats vid årsskiftet. Regelförändringen avser avgiften för beställning av registreringsbevis, som första januari togs bort helt och hållet, vid beställning genom e-legitimation på Transportstyrelsens webbsida. Vid övriga beställningar sänktes avgiften till 50 kronor.

Nu meddelar Transportstyrelsen att de bevis som beställts under nämnd period felaktigt har skickats mot postförskott, vilket betyder att en kostnad om 65 kronor tagits ut - oberoende av vilken slags beställning som gjorts. Felet ska ligga i myndighetens beställningssystem.

Transportstyrelsen arbetar nu med att korrigera felet och har under tiden valt att stänga beställningen via e-legitimation. E-tjänsten beräknas vara igång igen under nästa vecka.

- Alla fordonsägare som beställt ett registreringsbevis under dessa dagar och som tvingas betala för att lösa ut det kommer att få beloppet återbetalt. Vi beklagar verkligen det som skett och gör allt som står i vår makt för att rätta till felaktigheten, säger Akmal Sarwar, enhetschef Transportstyrelsens transportregisteravdelning, i ett pressmeddelande.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.