Nyheter Husvagn.se

ERIBA presenterar nyheter för 2023

Husvagn.se 2022-08-12

För det nya modellåret 2023 presenterar Eriba den nya Touring-generationen.

©Hymer GmbH & Co. KG

ERIBA är ett varumärke som sedan 1957 stått för kvalitet och erbjuder innovativa husvagnar. ERIBA Touring har fram tills nu varit normbildande när det kommer till aerodynamik, design och komfort. Det är en kulthusvagn som tillverkats oavbrutet i 65 år som är deras mest framgångsrika modellserie. Till det nya modellåret 2023 kommer ERIBA med två nya husvagnsserier som går under mottot ”något utöver det vanliga”. Husvagnarna har en genomtänkt lösning både invändigt och utvändigt.

– Med nya ERIBA Touring sätter vi en produkt på marknaden som passar tidsandan nu och under de kommande åren, säger Matthias Binder, varumärkesansvarig för ERIBA, i ett pressmeddelande. Denna nyhet, som både in- och utvändigt imponerar med sin elegans och finess, utgör en given evolution i den 65-åriga Touring-historien.

Den nya serien är trogen den ursprungliga designen med den aerodynamiska fronten och den unika karossformen. Den nya generationen har en stomme med strömlinjeformad stålrörskonstruktion som ger både goda vägegenskaper, låg bränsleförbrukning och hög säkerhet. Touring har den låga totalhöjden på 226 centimeter och en låg totalvikt vilket gör den till en smidig resekamrat. Dessutom passar den bra även till el- och hybridbilar och mindre bilar.

©Hymer GmbH & Co. KG

Den ikoniska och tidlösa designtraditionen tas vidare och husvagnarna får hjulhus, baklyktor och nummerskyltshållare med kromliknande utseende som också bidrar till retro-looken. För att få en ståhöjd på 195 centimeter finns ett uppfällbart tak med väggar av tältduk.

Touring finns i tre olika utvändiga färger och sju olika planlösningar. Invändigt kan du välja mellan Legend som har mörka toner och Urban som har en ljusare och mer modern inredning. Legend-modellerna har möbler med ädelträ och ådring, metalleffekt i brons och guld och material av sten och marmor. Urban-modellerna har material av filt och metall som kombineras med starka färger.

©Hymer GmbH & Co. KG

Alla modellerna har ett 81 liter stort absorptionskylskåpet som är 15 procent större än tidigare och ovanskåp på alla väggar som ger bättre förvaringsmöjligheter. I köket finns även en 2-lågig spis, en stor arbetsyta och en tålig multifunktionsbehållare som kan användas till köksgeråd eller kryddväxter. Badrummet är kompakt med en hylla med band som håller dina badrumssaker på plats, tvättställ med underskåp och spegel i justerbar höjdled.

©Hymer GmbH & Co. KG

I framtagandet av den nya Touring-generationen har man haft högsta prioritet av sovkomforten. Beroende på planlösning har husvagnen antingen en tvärbädd i den bakre delen, längsgående enkelsängar eller våningssäng. I sittgruppen finns en extra bäddplats. Det finns gott om förvaringsutrymme som en stor garderob och utrymme under de uppfällbara sängarna. Sittdynorna har ett högt ryggstöd med hög komfort.

Foto: ©Hymer GmbH & Co. KG

Se alla husvagnar från ERIBA

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.