Nyheter Husvagn.se

Eldriven husvagn snart en verklighet från Dethleffs

Husbil.se 2021-08-10

Dethleffs har utfört ett lyckat test för den första eldrivna husvagnen. E.HOME-husvagnen testades genom en krävande husvagnsresa över Alperna.

E.HOME-husvagnen från Dethleffs.

Husvagns- och husbilstillverkare Dethleffs har tillsammans med Erwin Hymer Group och ZF utvecklat den eldrivna E.HOME-husvagnen. Husvagnen tillverkades för att möjliggöra husvagnsresor med elbil utan risk för sämre räckvidd. Testet genomfördes genom en krävande husvagnsresa över Alperna och har på så sätt bevisat att projektet är redo att gå vidare till praktiken.

E.HOME-husvagnen från Dethleffs.

Testet skedde i Alperna

När du åker med husvagn i Alperna ökar både husvagnens vikt och luftmotstånd vilket gör att även bränsleförbrukningen ökar. Elbilens räckvidd halveras snabbt när en husvagn är påhängd. Därför presenterade projektgruppen ett projekt där en prototyp till en husvagn med egen eldrift togs fram. Genom Alputmaningen ville projektgruppen bevisa att släpets eldrift kan kompensera den högre energiförbrukningen genom släpdriften och att dragfordonet uppnår den vanliga räckvidden även med en husvagn på släp. 

E.HOME-husvagnen från Dethleffs.

Projektet blev lyckat

Genom Alputmaningen bevisades att E.Home-husvagnen lyfter resandet med husvagnen till en annan nivå.

- Även om det fortfarande finns hinder på vägen innan den kan serietillverkas och godkännas så är E.HOME- husvagnen, som har utvecklats av Dethleffs, Erwin Hymer Group och ZF redan i dag en praktisk och hållbar lösning för miljömedveten och ekonomiskt meningsfull husvagnssemester för alla. Därmed befäster Dethleffs sin ställning som husvagnspionjär än en gång, säger Dethleffs VD Alexander Leopo, i ett pressmeddelande.

Se alla husvagnar från Dethleffs

Fler nyheter