Nyheter Husvagn.se

Caravisio möter Eurostar

Madelene Kristensson 2015-01-20

Under den stora mässan Caravan Salon Düsseldorf 2013 var KNAUS framtidshusvagn "Caravisio" den stora höjdpunkten. Nu har ytterligare ett kliv närmare verkligheten tagits när framtidens husvagn slagits ihop med tillverkarens befintliga modell Eurostar.

- Intresset från allmänheten som väckts genom detta projekt överträffade våra vildaste fantasier. De otaliga positiva reaktionerna vi fått har verkligen bekräftat att vi slog huvudet rätt på spiken, säger Swen Dluzak, produkt- och marknadschef hos Knaus/Weinberg, i ett pressmeddelande.

Under CMT-mässan i Stuttgart presenterade KNAUS produktionsklara Eurostar 650 ES - en husvagn som kombinerar deras framtidsstudie "Caravisio" med husvagnsmodellen Eurostar. Husvagnen har fått det innovativa utvändiga utseende som presenterades med konceptvagnen "Caravisio" samt dess moderna lösningar för kök, bad och vardagsrum. 

I köket hittas en förstklassig induktionshäll, en djup rostfri diskho i stål samt en elegant blandare. Den generösa sittgruppen kan snabbt omvandlas till ett modernt kontor med uttag för elektroniska prylar och mellan vardagsrum och sovdel har ett större badrum getts plats.

Husvagnens något sportiga exteriör har en rundad form, om än inte lika rundad som konceptvagnen från 2013. KNAUS har använt sig av sin lättviktiga och mycket tåliga konstruktion vid produktionen av sidoväggarna. Väggarna är dessutom skapade genom en unik digital teknik som skapar en väggdesign med tredimensionella effekter.

Källa: Bild: Knaus

Källa: Bild: Knaus

Källa: Bild: Knaus Källa: Bild: Knaus

Källa: Bild: Knaus Källa: Bild: Knaus

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.