Nyheter Husvagn.se

Caravan Salon 2014

Madelene Kristensson 2014-08-27

I helgen öppnar dörrarna till världens främsta mässa för mobila hem - Caravan Salon i tyska Düsseldorf.

Årets upplaga av Caravon Salon blir större än någonsin. Det redan stora utställningsgolvet blir ännu större med sina 190 000 kvadratmeter och över 580 internationella utställare, besökare kan se ännu fler - 1 900 stycken - fritidsfordon av alla de slag och det ges möjlighet att campa på Europas bästa camping- och ställplatser.

Källa: Bild: Messe Duesseldorf/Tillman

Utställning

Utställningen på Caravan Salon är som sagt större än någonsin. Med 587 utställare räknar man med en oslagbar vecka fylld av världspremiärer och spännande designs från otaliga tillverkare och märken.


Dream Tours

Följ med på magiska resor i fantastiska omgivningar! Under hela mässan visas filmer där besökare får uppleva resor längs med Pan-American Highway, intill isländska glaciärer, genom Asien och över Australiens unika landskap - med en husbil så klart! Filmerna visas varje dag under varje timme mellan 10:30 och 16:30 på "The Dream Trip Cinema".


Caravan Center

Varför inte passa på att stanna över några dagar och verkligen upptäcka varje litet hörn av Caravan Salon? Caravan Center erbjuder 2 000 parkeringsplatser för bilar, motorcyklar och mobila hem. Här ges campingentusiaster en chans att träffa samt dela historier och upplevelser med likasinnade.

Det är inte möjligt att boka plats på Caravan Center och branschmässan kan inte utlova platser till besökare. Räkna med att väntetider uppstår på centret. På området finns en kiosk, försäljning och utbyte av gasflaskor, telefoner, återvinning, servicestationer och postlåda. Utan kostnad kan du tömma gråvattnet och toalettavfall samt fylla på färskvattentanken.

Det kommer även finnas ett stort tält på området där det under kvällarna bjuds på musikunderhållning för mässans gäster.

Öppettider: 07:30 - 22:00 (servicestationer 07:00-21:00)


Källa: Bild: Messe Duesseldorf

Kostnad:

Husbil/Husvagn med tillgång till el - ca 200 SEK

Husbil/Husvagn utan el - ca 140 SEK

Bil/Motorcykel med släp - ca 70 SEK

Annat släp - ca 140 SEK


För barnen

Vad sägs om en äventyrspark, massvis av roliga spel och möjlighet att testa på att paddla kanot eller kajak? Allt detta erbjuder Caravan Salon till sina minsta besökare. I äventyrsparken kan barn bestiga en klättervägg och vandra i tuff terräng, studsa högt i hoppborg och göra konster på trampolin. En del av mässan är helt tillägnad spel där barn från fyra år kan testa på det mesta. Här kan man även få ansiktsmålning och göra konsthantverk.


Biljetter

Online (NYHET! Gäller 2 dagar)

1-dagars: ca 130 SEK

1-dagars*: ca 90 SEK

1-dagars barn (6-12): ca 55 SEK

1-dagars bransch- och mediadag (29/8): ca 275 SEK

Boka här!


På plats (Gäller 1 dag)

1-dagars: ca 130 SEK

1-dagars*: ca 90 SEK

1-dagars barn (6-12): ca 55 SEK

1-dagars bransch- och mediadag (29/8): ca 275 SEK

*Reducerat pris för skolelever från 13 år, studenter, frivilligt militärarbete, rekryter, frivilligarbete för förbundsstat, arbetslösa, seniorer över 65 år, pensionärer och personer med funktionshinder. Det krävs giltig identifikation och andra betydande handlingar för reducerat pris.


Öppettider

30 augusti till 7 september 2014

Dagligen klockan 10:00 - 18:00

"Trade Visitor & Media Day", 29 augusti 10:00-18:00

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.