Nyheter Husvagn.se

Caravan Capital förvärvar Cabby

Madelene Kristensson 2014-09-15

Investmentbolaget Caravan Capital i Helsingborg är nya ägare till Cabby Caravan AB. I alla fall om affären slutförs de närmsta par veckorna.

Källa: Cabby Press Bild: Öivind Lund (CC BY-SA 3.0)

Nyligen skrev Caravan Capital på ett intentionsavtal där bolaget förvärvar 100 procent av Cabby Caravan. Det är beräknat att affären går igenom helt inom två veckor.

Husvagnstillverkaren kommer att förses med behövligt kapital för att ha möjligheten att förverkliga den, av VD:n Svein Valheim, utarbetade affärsplanen på ett framgångsrikt sätt. Cabby har även som målsättning att ta ännu fler marknadsandelar på företagets hemmamarknad och samtidigt etablera sig på ytterligare marknader.

- Vi ser fantastiska möjligheter med Cabby, säger Caravan Capitals VD Thomas Melin i ett pressmeddelande.

- Den höga kvaliteten på Cabbys produkter innebär att bolaget har goda förutsättningar att bli marknadsledande redan i närtid, och våra planer för Cabby kommer att säkerställa bolaget finansiellt och långsiktigt. Cabby har dessutom ett engagerat ledarskap och entusiastisk personal, vilket gör att vi känner oss komfortabla med att investera i Cabby för framtiden, fortsätter han.

Samtidigt säger Cabbys VD Svein Valheim så här om tillverkarens nya ägare.

- Vi känner ett stort förtroende för bolagets nya ägare och vi kommer att även i fortsättningen kunna utveckla och producera en av världens bästa och mest innovativa husvagnar i Kristinehamn. Nu är produktionen av Cabby 2015 i gång, och vi är säkra på att våra husvagnar kommer att tas emot mycket väl av marknaden och våra kunder.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.