Nyheter Husvagn.se

Campingsemester - En populär semestertrend som ökar

Emelie Johansson 2014-05-07

Runt om i Sverige finns flera härliga campingplatser belagda. Likt rofyllda oaser har man byggt upp rekreationsplatser med gott om utrymme för husvagnar, husbilar, tältplatser, stugor och servicehus. Men det är någonting mer än bara boendemöjligheterna som får allt flera att söka sig till campingplatserna. Lars Isacson, VD för SCR berättar i samband med pressmeddelandet att han tror att framgången beror på att campingplatserna satsat på att erbjuda sina besökare större helhetsupplevelser.

Många campingplatser erbjuder idag, utöver boende även rabatterade besök på djur- och temaparker, men också mängder av olika aktiviteter och vildmarksupplevelser. En annan sak som lockar är utbudet av rekreation. Vissa campingplatser erbjuder gästerna att koppla av i utomhusbadtunnor eller bastuflottar, och det finns även anläggningar med relaxavdelning och olika spabehandlingar.

En annan sak som lockar med campingsemester är att det är ett smidigt sätt att semestra med barnen på. Många campingplatser är familjevänliga och väl anpassade för att föräldrarna ska kunna ha uppsikt på sina barn, men samtidigt kunna njuta av semesterkänslan.

Enligt statistiken i pressmedelandet från SCR är Sverige numera Europas sjunde största campingdestination. Campingplatserna besöks flitigt, både av oss svenskar men också av våra nordiska grannar. Bland norrmän som väljer att semestra i Sverige under juni månad till augusti månad väljer hela 67% att bo på en campingplats.

Så vart i Sverige håller våra norska grannar till när dom campar? Flest väljer faktiskt att campa i Västra Götaland, därefter är Halland och Kalmar de mest populära regionerna.

Hur vi campar och vilken typ av boendeform vi väljer är också väsentligt, enligt SCR:s statistik kan vi se att den boendeform som under år 2010 till 2013 ökat mest är boende i husbil.

Här kan du se statistiken från SCR

Fler nyheter