Nyheter Husvagn.se

Campingar nära Legoland – en av världens mest kända temaparker

Husvagn.se 2022-01-04

Mitt på Jylland, strax utanför Billund, ligger Legoland – en av världens mest kända och populära temaparker. Parken, byggd av över 65 miljoner legobitar, har växt fram till att bli en favorit för såväl barn- som vuxen. Här ger vi tips på tre campingar för dig som vill campa nära Legoland i Billund!

Lego är den enkla danska leksaken från 1950-talet som blivit en favorit hos barn över hela världen. Att en park med Lego som tema placerats just i Billund på Jylland är inte konstigt – strax intill ligger nämligen företagets huvudkontor och den första Lego-fabriken. Att Legoland i många år varit Danmarks mest besökta familjeresmål är inte konstigt – vilket barn gillar inte att springa runt bland miljontals legoklossar, häftiga attraktioner och spännande klätterställningar?

Grindsted Aktiv Camping – stort utbud av aktiviteter

Bara 12 kilometer från Legoland ligger Grindsted Aktiv Camping. Precis som namnet antyder ligger campingen i byn Grindsted – ett mysigt ställe med 10 000 invånare. Campingen har flera aktiviteter direkt på campingområdet och ännu fler i direkt närhet utanför densamma. Livsmedelsaffärer, klädbutiker och café samsas med roliga aktiviteter som bowling, hoppkudde, tennis och minigolf. Grindsted Aktiv Camping har cirka 90 platser och erbjuder en avslappnande men rolig miljö. Dess placering gör campingen till en utmärkt bas för dig som vill ha närhet till hela Jylland i allmänhet och Legoland i synnerhet.

Riis Feriepark – med närhet till grönska och öppna fält

Drygt två mil från Legoland, med närhet till grönska och öppna fält, ligger Riis Feriepark. Parken öppnades för över 40 år sedan och härifrån har du ett bra utgångsläge till såväl Legoland som Jyllands övriga nöjesutbud. Campingen har många olika aktiviteter och är också värd för events som exempelvis cirkus. De tre lekplatserna på campingen är populära och stora – här finns alltifrån hoppkuddar till studsmattor och bollhav. För de mindre barnen finns en speciell lekplats med en stor sandlåda, rutschkana och klättertorn. Riis Feriepark har också en pool som är gratis för alla gäster.

Fårup Sø Camping – välskött camping nära både sjö och skog

Fårup Sø Camping är lugn och välskött camping som ligger cirka 24 kilometer från Legoland. Campingen ligger precis vid vackra sjön Fårup Sø och med promenadavstånd till Jelling skov – en stor och härlig skog. Här har du också nära till populära vattenlandet Lalandia, Givskud Løvepark samt orterna Vejle och Fredericia. Således fungerar campingen mycket bra som en utgångspunkt för utflykter. Campingen har givetvis även egna aktiviteter som uppvärmd pool och spa – i sjön Fårup Sø kan du också paddla kajak eller ta ett svalkande dopp.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.