Nyheter Husvagn.se

Campingar med glamping i Sverige

Husvagn.se 2023-06-12

Är du sugen på att testa glamping i sommar? Det här lyxiga sättet att tälta på är en trend som växer sig allt större och lockar en ny målgrupp till campinglivet. Vi ger tips på campingar som erbjuder glamping.

Glamping är ett lyxigare sätt att tälta.

Glamping är en förkortning på glamorous camping och det är ett bekvämt sätt att campa på, samtidigt som du bor och kommer nära naturen. Du bor i en lyxigare variant av tält som liknar en stuga med riktiga sängar och ibland även kök, kylskåp, dusch och toalett. Det är större än ett vanligt tält vilket också gör att du har mer plats att röra dig på. Här ger vi dig tips på campingar med glamping.

Länktips: Så går glamping till

Glamping är ett lyxigare sätt att tälta.

Glamping på Västkusten

Här får du tips på campingar med glamping på Västkusten.

Anfasteröd Gårdsvik, Ljungskile

Anfasteröd Gårdsvik ligger utanför Uddevalla i mysiga Ljungskile och är en liten och personlig semesteranläggning. Glampingtält finns både på en klippa med utsikt över havet och under bokskogens lummiga bladverk. Glampingtälten har badrum med dusch, wc, kök, värme, sköna sängar och sovloft och lockar en perfekt campingupplevelse för dig som vill ha det lite mer glamouröst.

Lagunen Camping & Stugor, Strömstad

Lagunen Camping & Stugor ligger i Strömstad och erbjuder glamping precis intill havet, där skärgården börjar. Här kan du sova lyxigt i ett glampingtält på Canvas Camp – välj mellan att bo vid havet eller på toppen av campingen. Tälten är av högkvalitativ canvasduk och varje är på 24 kvadratmeter med plats för fyra vuxna. Det finns dubbelsäng, enkelsäng, sängkläder, kylskåp, utekök, egen grillplats och utemöbler. Du kan njuta av stranden, ge dig ut på havet eller upptäcka flera trevliga utflykter i närområdet.

Seläter Camping, Strömstad

Seläter Camping är en lugn familjecamping några kilometer från Strömstad centrum, med både skog och skärgården som närmsta granne. Campingen erbjuder glampingtält med plats för upp till fyra personer. Tälten har full möblering med sängar med täcke och kudde, byrå, minikylskåp, tallrik, glas och bestick. Utanför glampingtältet finns en liten altan med utemöbler och det är sol här större delen av dagen. Dusch, wc, kök och tvättstuga finns i ett servicehus som ligger precis intill.

Hafstens Resor & Camping, Uddevalla

Hafstens Resor & Camping är en femstjärnig camping belägen vackert på en halvö strax utanför Uddevalla. De erbjuder två naturnära och lyxiga glampingtält för hela familjen precis vid havet. Tälten är 30 kvadratmeter stora, här kan du bo med hela familjen och det finns två sovrum och en loftvåning. Du har tillgång till ett fullt utrustat kök, badrum med dusch och wc. Ett av tälten tillåter dessutom husdjur. Hafsten har ett brett utbud av aktiviteter för hela familjen, pool och egen strand.

Glamping i Skåne

Här får du tips på campingar med glamping i Skåne.

Båstad Camping, Båstad

Båstad Camping ligger där Bjärehalvön möter havet med nära till den skånska rivieran. På deras lugnaste campingområde finns glampingtält med utsikt över Hallandsåsen och som har inretts med två olika teman. Glampingtältet Safari har en härlig savannenkänsla och plats för fyra personer. Glampingtältet Bali passar dig som vill bo lite mer romantiskt och har plats för två personer. I båda tälten finns det sängar, minibar, morgonrockar och en stor terrass med utemöbler att njuta av på dagen. Dusch, wc, kök och tvättstuga finns i ett servicehus som ligger i närheten.

First Camp Åhus-Kristianstad

First Camp Åhus-Kristianstad ligger i Åhus utanför Kristianstad på Skånes östkust med nära till stränder, trolska skogar och lugna sjöar. Campingens glampingtält ligger mitt i naturen med ett oslagbart läge intill den vita sandstranden. Glampingtält Horna har en boyta på 26 kvadratmeter och består av tre rum och fyra bäddar. Glampingtält Yngsjö består av ett rum, har en boyta på 20 kvadratmeter och fyra bäddar. Båda modellerna ha en liten altan med utemöbler och har bord och ett litet kylskåp.

Glamping i Stockholm

Här får du tips på campingar med glamping i Stockholm.

Gålö Havsbad, Gålö

Gålö Havsbad ligger en kort promenad från stranden, i Gålö naturreservat. Här kan du bo i lyxiga glampingtält för två eller fyra personer med en vacker utsikt över havet. I det större tältet finns två queen size-sängar, kök, tv, dusch och wc. På campingområdet finns även tre servicehus, tvättstuga och bibliotek. Campingen erbjuder många aktiviteter för hela familjen, som lekplats, fotboll, brännboll eller kubb och tio minuter bort fiskebrygga där du kan fiska.

Svartsö Logi, Skälvik

Svartsö Logi erbjuder en annorlunda övernattningsupplevelse med guldkant. Glampingtältet ligger precis intill strandkanten i Stockholms skärgård, nedanför Svartsjö Krog. Du kan välja mellan tre olika tält och alla är 19 kvadratmeter stora. Tälten är personligt inredda och möblerade med egen terrass och utemöbler och sängarna är bäddade med duntäcke och kudde. I priset ingår femrättersmiddag på Svartsjö Krog och en frukostkorg.

Island Lodge, Vaxholm

Island Lodge är Sveriges första glamping och den hittar du i Vaxholm i Stockholms skärgård. Här bor du med en fantastisk utsikt över vattnet och deras koncept är utformat att vara i harmoni med den omgivande miljön. Alla sju tält har dubbelsäng och är modernt inredda med skandinavisk inredning.

Glamping i Dalarna

Här får du tips på campingar med glamping i Dalarna.

Leksand Strand, Leksand

Leksand Strand är en femstjärnig familjecampingen i hjärtat av Dalarna vid Siljas strand, nära barnens favorit Leksand Sommarland. De har 18 glampingtomter med glampingtält i olika modeller med plats för fyra personer och en golvyta på mellan 16 och 20,5 kvadratmeter. Tälten står på ett trädäck med utemöbler där du kan njuta av mysiga sommarkvällar. Dusch och wc finns i närliggande servicehus. Campingen erbjuder även glampinghusvagnar från Kabe. På campingen finns restaurang, minilivs, aktiviteter och underhållning för hela familjen.

Glamping på Gotland

Här får du tips på campingar med glamping på Gotland.

Visby Strandby - Norderstrands Camping, Gotland

Visbys enda camping  Strandby - Norderstrands Camping ligger några hundra meter norr om ringmuren. Deras glampingtält ger dig en chans att med ett vackert och bekvämt boende få uppleva tältkänslan. Tälten har en hög komfort, vacker inredning och en känsla av orienten. Du sover gott i en dubbelsäng och det finns även två sittpuffar som går att veckla ut till två extra bäddar. När du ligger i sängen har du en vacker utsikt över havet och solnedgången. Du kan även spendera dagen eller kvällen på altanen. I närheten finns servicehuset där du har tillgång till dusch, toalett och kök. Campingen har ett brett utbud av aktiviteter som passar till hela familjen. Du har dessutom nära till Visbys mysiga gränder, historia och restauranger och på stranden finns det badbrygga, grillplats och strandrestaurang.

Ljugarns Semesterby & Camping, Gotland

Ljugarns Semesterby & Camping är en barnvänlig semesterby i Ljugarn på den gotländska sydkusten som ligger med en vacker utsikt över havet. Deras fyra glampingtält i canvas står uppsatta 50 meter från stranden – så här vaknar du av morgonsolen och somnar till vågornas brus. Tälten är 16 och 20 kvadratmeter stora och inredda med dubbelsäng och möblerad uteplats. Du har dusch och wc på gångavstånd. Campingen har flera trevliga restauranger du kan välja mellan – allt från crêpes till strandcafé, glasscafé och tapas- och cavabar. De har lekplats, pool, pingisbord och boulebana och i närheten kan du även ta del av segling, tennis, golf, fiske, cykling, vandring och titta på raukar.

Kneippbyn Resort Visby, Gotland

Kneippbyn Resort Visby är en femstjärnig camping som ligger granne med Kneippbyns Sommar- & Vattenland på Gotland. Här kan barnen hälsa på i självaste Villa Villekulla och få testa på att sova i en trädkoja. Genom att välja glamping får du friheten med att bo i tält kombinerat med bekvämligheterna att bo i en semesterstuga. Deras glampingtält är på cirka 30 kvadratmeter, har fyra bäddar fördelat på två sovalkover där den ena har dubbelsäng och den andra våningssäng. Här finns pentry med spishäll och mikrovågsugn, kyl med frysfack, matbord och stolar. Tältet har dessutom en 10 kvadratmeter stor veranda med utemöbler.

Glamping i Värmland

Här får du tips på campingar med glamping på Värmland.

Årjäng Camping & Stugor Sommarvik, Årjäng

Årjäng Camping & Stugor Sommarvik ligger söder om Årjäng i Värmland och är en familjevänlig anläggning. Här erbjuds stugor och camping nära skog och sjöar. Vill du kombinera den naturnära campingkänslan med det bekväma boendet ska du boka en natt i deras glampingtält. De ligger på en sluttning med utsikt över Västra Silen. Tältet är sparsamt möblerad med dubbelsäng, kylskåp och diverse husgeråd. Utanför finns en stor terrass med utemöbler som du kan njuta av. Dusch, toalett och kök finns tillgängligt i servicehuset som finns på området.

Happie Camp, Arvika

På Happie Camp får du en upplevelse långt från den traditionella campingsemestern. Själva beskriver dem det som exklusiva friluftsboenden i harmoni med naturen. De fullt möblerade glampingtälten finns i Arvika, Hagfors och Vänerskärgården och här får du en lyxig tältupplevelse. Glampingtälten är byggda i trä och har två sängar bäddade med bäddset i merinoull – egna lakan och handdukar behöver du ta med dig själv. Campet är fullt utrustat med kvalitetsprodukter som du kan behöva under vistelsen. Det finns ett fullt utrustat utekök, tallrikar, glas, bestick och diskstation.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.