Nyheter Husvagn.se

6 populära campingar på Österlen

Husvagn.se 2022-04-20

Är du nyfiken på att campa längs Österlen i sommar? Vi ger dig tips på sex campingar som ligger längs vackra Österlen.

Österlen i sydöstra Skåne har flera fina orter som lockar med fantastiska vyer, böljande fält och charmiga gårdsbutiker. Tar du husvagnen hit finns det flera populära campingplatser att välja mellan.

Tobisviks Camping, Simrishamn

Tobisviks Camping är en fyrstjärnig året runt-öppen camping belägen på stranden på Skånes sydöstra kust, med Simrishamns bästa utflyktsmål inom bekvämt avstånd. Campingen har runt 300 campingplatser med plats för husvagn, husbil eller tält. Du har även möjlighet att hyra stuga och villavagn – perfekt om du inte har tillgång till egen husvagn. Här finns aktiviteter för hela familjen, som beachvolleyplan, beachfotbollsplan, tennisbana, boulebana och minigolf. Under högsäsong finns det barnklubb och roliga aktiviteter för barnen som minidisco, sandslottstävling, skattjakt och hoppborgar. I anslutning till campingen finns Tobisviksbadet med sina tre tempererade utomhusbassänger vilket passar perfekt för den badsugne semesterfiraren.

Kiviks Familjecamping, Kivik

Kiviks Familjecamping är en trevlig camping med tre stjärnor som ligger naturskönt med en vacker havsutsikt och nära till bad. Här finns 130 campingtomter som alla är stora med plats för husvagnen eller husbilen, varav 100 med el. Det finns även stugor och rum att bo i. På campingen finns servicebutik, grillplatser, minigolfbana, lekplats, boulebana, lekplats och cykeluthyrning. Från campingen har du nära till populära vandringsleder och Kiviks hamn där det väntar både restauranger och sevärdheter.

Fredriksbergs Kursgård och Camping, Ystad

Fredriksbergs Kursgård och Camping ligger cirka åtta kilometer öster om Ystad och håller öppet året om. Det finns 35 campingplatser med el och en stugby med 20 stugor. I Ystad finns både shopping och restauranger att ta del av och sedan ligger resten av Österlen med sitt breda utbud.

Ystad Camping, Ystad

Ystad Camping ligger inbäddat i naturreservatet Sandskogen med bara 200 meter till en av Sveriges vackraste stränder. Här finns cirka 300 campingplatser där ingen är den andra lik. Du kan även bo i 20 välutrustade året runt-stugor med kök, toalett, dusch och tv och 12 campingstugor med pentry. Vid stranden ligger kiosk och glassbar och här kan du köpa lättare maträtter, glass och nygräddade våfflor. Det finns även en välsorterad butik där du kan köpa nybakat bröd till frukost. Campingen har minigolf och fyra kilometer bort ligger Ystad Golfklubbs 18-hålsbana, utomhusbad, fiskemöjligheter och fina promenadstråk.

Tomelilla Camping, Tomelilla

Tomelilla Camping drivs av handbolls- och fotbollsföreningen Tomelilla IF. Den ligger i ett lummigt område intill Välabadet och Folkets Park och håller öppet sommartid. Det är en enkel och familjevänlig camping med dusch, toalett, kök och tvättmöjligheter. På campingen finns det 40 campingplatser, 10 ställplatser och stugor. Bland aktiviteterna finns minigolfbana, motorikbana, utegym och du har möjlighet att bada gratis i Välabadet.

Borrbystrand Camping, Borrby

Borrbystrand Camping är en pärla längs Österlens kust och den ligger vid en av Sveriges vackraste sandstränder. Detta är ett semesterparadis för alla och du har nära till både vacker natur och havet. Campingen är familjevänlig och har 150 husvagnsplatser, alla med el, vatten och avlopp. Du kan även bo i tält eller hyra stuga. Bland aktivitetsutbudet finns bland annat tennisbana, pingisbord, shuffleboard, fotbollsspel, boule, lekplats med hinderbana, lekstuga och tv-hörna. På sommaren anordnas även evenemang som midsommarfirande och grillkvällar.

Se alla campingar på Österlen

Fler nyheter