Nyheter Husvagn.se

10 populära campingar på Gotland

Husvagn.se 2024-04-08

På Gotland får du en semester att minnas och det finns många campingar för dig som vill åka hit med husvagn. Här tipsar vi om populära campingar!

Visby på Gotland - vi tipsar om campingar på Gotland.

Gotland är ett resmål som många drömmer om, med en känsla av att komma utomlands. Här väntar den romantiska staden Visby med sina pittoreska gränder och kyrkor, ett rikt kulturarv och en magisk natur med många fina leder. Vi tipsar om populära campingplatser för dig som åker till Gotland med husvagnen.

Snäck Camping

Snäck Camping ligger vackert vid havet med en egen sandstrand. Här finns 99 campingtomter med el som ligger utspridda i en sluttning mot stranden. Här bor du i husvagn, husbil eller i tält och det finns också möjlighet att hyra stuga. Det finns pool och lekplats för barnen och i campingens restaurang Snack kan du äta och dricka gott. Visby ligger sju minuter bort med cykel och 12 minuter bort ligger Brucebo Naturreservat.

Östergarn Strand

Östergarn Strand är en fridfull camping som ligger i lugna miljöer hundra meter från en av Gotlands finaste sandstränder. Campingen fick nya ägare 2021 och de hyr ut campingplatser för husvagn, husbil och tält. Det finns även möjlighet att bo på vandrarhem. På området finns tre servicehus och alla gäster har tillgång till kök, toaletter och duschar. Bland aktiviteterna kan du hyra cykel, kajak eller SUP. På stranden anordnas en sandskulpturtävling varje år i juli och du kan även delta i en flyga drake-tävling. Vill du spela golf ligger Ljugarns GK 15 kilometer bort vilket tar drygt 15 minuter med bil.

Åminne Fritid & Havsbad

Åminne Fritid & Havsbad är en trestjärnig familjeägd anläggning belägen på östra Gotland cirka fyra mil från Visby. Här väntar en camping för dig som vill campa med husvagn, husbil eller tält – och det finns platser både med och utan el. Det finns också möjlighet att bo i stuga vilket finns i flera olika storlekar. På området finns restaurang med fullständiga rättigheter för dig som vill äta och dricka gott. Det finns även mycket att göra för alla åldrar, som padelbana, minigolf, lekplats och möjlighet att hyra trampgocart. Campingen har en utomhuspool och vill du hellre bada i havet kan du göra det vid en av Gotlands finaste stränder. I närheten finns fantastiska naturområden med bland annat bra fiskemöjligheter och för den som gillar att träna finns det fina stråk att springa längs.

Gangvidefarm Gotland 

Gangvidefarm är en släktgård med anor från 1600-talet i När på sydöstra Gotland. Det är en spännande anläggning med både fin natur, många aktiviteter och nära till flera fina badplatser. De erbjuder boende i stuga, bed and breakfast och har tio campingplatser med el att parkera husvagnen, husbilen eller tältet på. Du kan ta del av aktiviteter som fiske, kanotpaddling och ponnyridning. Inom två kilometer finns populära sandstränder, golfbana, livsmedelsbutik, vandringsled och tennisbana.

Björkhaga Strandby & Restaurang 

Björkhaga Strandby är en anläggning 30 kilometer söder om Visby, precis intill havet. Här finns något för alla – sol och bad, god mat och trevliga aktiviteter. Det finns flera olika typer av boende att välja mellan och du kan bo både i fullutrustade stugor och lägenheter. På campingplatsen finns 17 campingplatser med el och plats för husvagn, husbil eller tält. Restaurangen ligger bara ett stenkast från stranden och serverar god mat och dryck. Du kan bada i havet eller anläggningens egna pool.

Kneippbyn Resort Visby

Kneippbyn Resort Visby är Gotlands enda femstjärniga camping och här får barnen en riktig drömsemester. På campingen kan barnen hälsa på i självaste Villa Villekulla och även få testa på att sova i en trädkoja. På området finns dessutom Kneippbyns Sommar- & Vattenland där hela familjen kan bada och roa sig. På campingen finns 200 bokningsbara campingtomter för husvagn, husbil och tält och många av dem har en vacker havsutsikt.

Sudersand Resort 

Sudersand Resort är norra Gotlands största anläggning och den är belägen vid en av Gotlands finaste och mest barnvänliga sandstränder på Fårö. Här finns cirka 250 campingtomter för husvagn och husbil, 120 tältplatser och ett stort utbud av stugor – och det är aldrig mer än 150 meter till stranden. Campingen är fördelat på områdena Strandcampingen, Strandskogen och Stugbyn. Här väntar ett stort utbud av aktiviteter som padelbana, äventyrsgolf, cykelbana, lekplats och sportfiske. Det finns även vedeldad badtunna och bastu att hyra. Varför inte starta dagen med en skön löprunda på stranden vid soluppgången?

Tofta Camping 

Fyrstjärniga  Tofta Camping ligger två mil söder om Visby, granne med en av Gotlands finaste badstränder och är perfekt för dig som vill sola, bada och göra utflykter. Det finns flera olika boendemöjligheter och du kan bo på campingtomt, campingstuga, tält eller studios med hotellstandard. Restaurangutbudet är brett och du kan välja mellan fem olika som har olika inriktningar. Det finns även en fullsorterad livsmedelsbutik för dig som vill köpa färska frallor till frukost. För den som vill aktivera sig finns ett stort utbud av aktiviteter som padelbana, träningsmöjligheter och du kan hyra cykel för att uppleva naturen. Här finns ett poolområde som du kan besöka mot betalning med både vanlig pool och en mindre barnanpassad pool. Här kan barnen även delta i simskola. På väg ner till stranden ligger Tofta Beach Market – ett stråk med både butiker och foodtrucks.

Visby Strandby - Norderstrands Camping 

Visby Strandby - Norderstrands Camping ligger några hundra meter norr om ringmuren och är Visbys enda camping. De cirka 100 campingtomterna ligger vackert med utsikt över havet och har plats för husvagn, husbil och tält. Du kan även bo i stuga med hög komfort i stugbyn, testa på glamping eller välja tältbyn där tälten är färdiguppställda och redo för din semester. På campingen finns ett brett utbud av aktiviteter för hela familjen. Bor du här har du nära till mysiga gränder, fantastisk historia och ett brett restaurangutbud i Visby. På stranden finns det badbryggor, grillplats och strandrestaurang.

Ljugarns Semesterby & Camping

Ljugarns Semesterby & Camping är en barnvänlig semesterby i Ljugarn på Gotland belägen på en badstrand med en fin utsikt över havet. Här bor du med husvagn, tält, stuga eller glamping. Det finns flera trevliga restauranger du kan välja mellan – allt från crêpes till strandcafé, glasscafé och tapas- och cavabar. I området finns det mycket att göra som segling, tennis, golf, fiske, cykling, vandring och titta på raukar. På campingen har de lekplats, pool, pingisbord och boulebana.

Se alla campingplatser på Gotland

I vår artikel på systersajten Husbil.se kan du även läsa om att  ta husbil och färja till Gotland.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.