Nyheter Husvagn.se

Cabby nära räddning?

Madelene Kristensson 2014-12-15

Sedan slutet av mars månad har Cabby genomgått en rekonstruktion, om två veckor rinner tiden ut - kan husvagnstillverkaren komma att räddas undan konkurs?

Källa: Bild: Öivind Lund (CC BY-SA 3.0)

Den 23 mars i år godkände Värmlands Tingsrätt rekonstruktion, vilket gav Cabby tid att andas. Efter att även en ansökan om rekonstruktionsförlängning bifallits har företaget haft till och med den 29 december på sig att lösa den ekonomiska situationen.

Ljuspunkter har blivit dystra tider när tilltänkta köpare valt att hoppa av affären och när kommunen valt att avstå från att köpa flera av tillverkarens fastigheter. Nu börjar rekonstruktionen närma sig sitt slut.

Enligt rekonstruktör Henrik Nilsson är det dock högst sannolikt att Cabby kommer att kunna räddas från konkurs. Det skriver Värmlands Folkblad (VF).

- Vi är oerhört nöjda, säger han till tidningen.

I förslaget till tingsrätten skriver Cabby att man önskar betala tillbaka en fjärdedel av sina skulder till de 260 fordringsägare som är berörda - och det inom ett år. För att förslaget ska gå igenom krävs det att tre av fyra fordringsägare går med på uppgörelsen, något som än inte har skett. Men enligt Henrik Nilsson ska det inte vara långt kvar till dess att andelen är nådd, skriver VF.

- Jag har lämnat in ett förslag på en ackordsuppgörelse till tingsrätten som uppgår till 25 procent. Går den igenom så finns det goda förutsättningar att driva verksamheten vidare, säger Nilsson i förslaget till tingsrätten.

- För att den här ackordsuppgörelsen ska gå igenom måste 75 procent av fordringsägarna säga ja, och den nivån har vi i stort sett säkrat. Det är visserligen rätten som avgör till slut, men som vi ser det är förutsättningarna goda för att det här nu ska kunna lösa sig. Alla har ställt upp jätte bra, inte minst har banken gjort stora eftergifter, säger rekonstruktören.

Beslut om förslaget kommer att fattas i början av januari nästa år. Ett positivt utfall betyder att verksamheten kan fortsätta, medan ett negativt troligen leder till konkurs.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.