Nyheter Husvagn.se

Cabby kan vara räddat

Madelene Kristensson 2015-01-19

I förra veckan stod det klart att åtta av tio fordringsägare godkänner Cabbys ackordsförslag. Husvagnstillverkaren väntar nu endast på Tingsrättens beslut.

Källa: Cabby Press Bild: Öivind Lund (CC BY-SA 3.0)

Drygt 200 fordringsägare, vilket motsvarar 80 procent, accepterade det ackordsförslag som Cabby presenterat. Det betyder att den skuld som tillverkaren har om 72 miljoner nu blir 8. Enligt företagets advokat Henrik Nilsson är det nu ingen tvekan om att Cabby räddas undan konkurs, skriver SVT Nyheter. - Än är det dock inte läge att jubla, Tingsrättens officiella beslut läggs fram under veckan.

Skulderna, som skrivits ned till åtta miljoner kronor, ska vara betalade under det kommande året. Därefter återstår ett banklån på 60 miljoner kronor. Cabbys VD Svein Valheim ser nu ljust på framtiden.

- Det är det första åren som blir jobbigast. Efter det så kommer vi verkligen på torra land, och det är de första åren det gäller att komma igenom, säger Valheim till SVT. 

Under de senaste fyra åren har tillverkaren sålt i genomsnitt 560 husvagnar per år - i år räknar Cabby med en försäljning på 450 vagnar. Enligt SVT ska det i nuläget finnas en order på 130 husvagnar och företagets 60 anställda blir kvar med jobbet. 

- Med den budgeten vi har lagt så måste vi ha de personer som vi har. Det finns inga andra nivåer att lägga sig på, säger Valheim.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.