Nyheter Husvagn.se

Bürstner 2015

Madelene Kristensson 2014-08-27

Det bjuds på en hel del uppgraderingar och nyheter när tyska Bürstner presenterar sina modeller för 2015.

Tillverkaren har som målsättning att vara ledande på den europeiska marknaden inom halvintegrerade husbilar. I och med det satsar Bürstner stort inför kommande modellår med uppdateringar av modellserierna Travel Van, Nexxo, Nexxo Time och Ixeo Time. Dessutom utökas husvagnsmodellerna med serien Premio Plus.

Det är främst tillverkarens mellanprisserier som får sig ett lyft. De fyra ovan nämnda modellserierna av halvintegrerade husbilar har byggts om från grunden och uppgraderats. Exteriörerna i alla serier har förnyats, där ny grafik och bättre dynamik av förarhyttens tak verkligen visar att Bürstner menar allvar med sina uppgraderingar.

Både Travel Van och Nexxo har fått ett chassi helt fritt från trä, vilket betyder att risken för vattenskador nu är noll. Det vattenresistenta chassit består av plast, skum och lättviktsmetall och är nu mer stabilt och vridstyvt. Taket har uppgraderats till ett GRP-tak som klarar av hagelskurar.

Tillverkarens alla husbil- och husvagnsmodeller, utöver Ixeo, Argos Time samt Argos, kommer från och med nu med ett lättviktsgolv från GPR. Bytet av golv leder till en avsevärt lägre totalvikt och gör fordonet mer stabilt. Totalt kan vikten minska med 50 till 80 kilo beroende på modell och planskiss. Den nya lättviktskonstruktionen betyder att husvagnarna kan användas med mindre dragbilar.

En ny servicecentral introduceras, där alla väsentliga kopplingar, öppningar och uttag finns placerade på ett och samma ställe. Här finns bland annat 230 V uttag, påfyllnadsrör för färskvatten samt ventiler för tömning av panna och vattentank.

En 70 centimeter bred dörr kommer finnas på de modeller med passande planritning. Dessutom finns en premiumversion av den bredare dörren med tvåpunktslås, fönster och integrerat jalusi. Även kylskåpet blir större och rymmer nu 145 liter med ett 11 liter stort frysfack.

Tillvalet VarioSeat innebär ett femte säte och är möjligt för modellerna Nexxo och Ixeo Time, frånsett planlösning 685. Ett ryggstöd och säkerhetsbälte tillkommer för att skapa det femte sätet.


Sammanfattning av modellårets uppgraderingar:

Ny sportigare design utvändigt

Mer aerodynamiskt tak vid förarhytt (cappuccino)

Vattenresistent chassi fritt från trä

Nytt lättviktsgolv från GPR

Nytt servicecenter

Bredare entrédörr

145-liters kylskåp med frysfack

Tillval VarioSeat

Källa: Bild: Bürstner Press Images

Källa: Bild: Bürstner Press Images

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.