Nyheter Husvagn.se

Att bo i husvagn

Husvagn.se 2017-12-04

Det som för vissa låter som en mardröm är för andra den ultimata friheten. Vi pratar om att bo i husvagn under hela eller en stor del av året, en ovanlig företeelse som ändå blir allt vanligare. Ofta handlar det om en längtan efter att leva enklare liv. Husvagnen blir ett hem där hemtrevnaden finns i devisen less is more.

Varför flytta till husvagn?

Alla som har campat med husvagn någon gång vet att husvagnslivet skiljer sig markant från det bekväma livet hemma i lägenheten, radhuset eller villan. Att tvätta, diska och duscha är inte alls lika enkelt när du bor i husvagn som i det konventionella boendet. Ett vanligt badrum finns inte och du kan behöva trängas med andra husvagnsboende när det är dags för morgonbestyren. Detta blir vardag om du bosätter dig i husvagn.

För mycket prylar, stora omkostnader, onödiga boytor och tiden det tar att underhålla ett hem är några anledningar till att det blir vanligare och vanligare att flytta in i husvagnen permanent. Många uppskattar möjligheten att bo på en naturnära och lugn säsongsplats som ändå ha nära till kommunikationer. Att bo i husvagn innebär ju inte att leva isolerad från omvärlden.

Medan en del föredrar att bo i husvagn året runt brukar andra kombinera ett halvår i husvagnen med någonting annat som exempelvis utlandsboende.

Passar det dig att bo i husvagn?

Är du en person som värnar om din integritet och värdesätter att kunna dra dig tillbaks kan det vara en bra idé att stanna i det traditionella boendet. Kanske passar det bättre att bo i husvagn under sommarmånaderna när det är enkelt att vara utomhus. Eller så räcker det kanske med att storm- och vintersäkra förtältet? När förtältet har försetts med isolering och infravärme har du ju faktiskt ditt eget kryp-in.

Är du en vän av hemmets alla bekvämligheter kan det också vara en idé att stanna på hemmaplan. Men det sägs att det brukar ta runt två månader att vänja sig vid något nytt. Husvagnslivets alla nyheter blir alltså snabbt rutin, trots att det kan tyckas vara milsvids skillnad mellan att bo i hus eller lägenhet och husvagn. Och husvagnen blir ju ditt hem som du sätter din prägel på. Men, det här är givetvis inget som ska göras på impuls. Se till att prova några månader innan du bestämmer dig för att du ska satsa på att bo i husvagn. Om du märker att husvagnsboende passar dig som handen i handsen, bestäm dig först och främst för om det är en ny eller begagnad husvagn som gäller. Se sedan till att en duktig återförsäljare av husvagnar guidar dig till den perfekta husvagnen. 

Fler nyheter