Nyheter Husvagn.se

Nu faller priserna på begagnade husvagnar

Husvagn.se 2017-11-01

Höstlöven faller och temperaturen sjunker. Det är inte bara rätt tid att tända levande ljus och kura ihop sig i soffan med en bra bok, det är också helt rätt tid att köpa begagnad husvagn. Hösten är som bekant lågsäsong för husvagnslivet och en tid då många bestämmer sig för att sälja sina husvagnar. Det påverkar givetvis priset.

Statistik från Blocket visar att just husvagn, liksom motorcyklar, bilar och husbilar, är som är mest fördelaktigt att köpa under höst och vinter. Men hur fördelaktigt? Mycket. Höst- och vinterpriserna är hela 20-30 procent lägre än sommarens prislapp på begagnade husvagnar.

Husvagnsköpet – kap eller en riktig mardröm?

Se till att vara påläst när du har bestämt dig för att göra slag i saken och bli med husbil. Det kan vara skillnaden mellan en lyckad och en katastrofal affär. Här listar vi några faktorer som ökar oddsen för fina husvagnsstunder.

Se upp för fuktskadorna!

Fuktskador kan bli en dyr historia. Försäkra dig om att husvagnen är fri från fuktskador genom att ta del av protokoll på att fukttest är gjorda. Spara protokollen vid eventuellt köp. Fukttest ger ett korrekt resultat när husvagnen har stått ute hela sommarsäsongen och för att husvagnsgarantin ska gälla ska täthetskontroll ha utförts på årsbasis.

Läs mer om fuktskador, vad de kan leda till och hur de kan förebyggas här.

Säker och laglig att köra med, förstås

Att husvagnen ska ha gått igenom besiktningen med godkänt innan du köper är en självklarhet. Sedan 2009 ingår inte längre gasolkontroll, det vill säga ett test av husvagnens gasolutrustning, i besiktningen. Den finns dock som extratjänst och är en väl värd investering som brukar rekommenderas av både campingar och husvagnsförsäljare. Läs mer om gasol och gasolhantering här.

Låt husvagnsköpet få ta tid

Det här är helt fel tillfälle att förhasta sig. Ha lite is i magen och köp inte första bästa husvagn. Jämför, läs på, låt processen få ta tid. Det är då du kommer att göra en affär som du känner dig nöjd med. Är du minsta tveksam – hyr en husvagn istället.

Till sist: vinterförvaringen

När husvagnsaffären är avklarad ska husvagnen förvaras på bästa möjliga sätt för att den ska vara i toppskick inför vårens och sommarens äventyr. Vilka lokaler är ideala för förvaring? Hur förbereder man husvagnen inför en förvaring? Det hittar du svaren på här.

Känns det lite trist och jobbigt att köpa husvagn efter att ha läst alla ”måsten”? Du kommer aldrig att ångra att du lägger tid och energi på att försäkra dig om att husvagnen är i ett bra skick. Vi lovar. Det är värt det!

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.