Nyheter Husvagn.se

Amerikansk husvagnsjätte till Sverige

Madelene Kristensson 2014-12-03

American Motorhomes i Söderköping väljer nu att börja med import av husvagnar från amerikanska Keystone. Det rapporterar Husbil&Husvagn.

Amerikanska Keystone och deras mäktiga husvagnar kan snart ses på svenska vägar. Söderköpings importör av amerikanska mobila hem - American Motorhomes - har nyligen tagit emot den första demo-husvagnen från tillverkaren. Keystones husvagnar är stora, minst sagt. Demon som nu finns på svensk mark är den mellersta av fem olika storlekar, och med sina 32 kvadratmeter, 2,44 meter bredd och tre slide-outs är den ett imponerande bygge.

Husvagnens tomvikt ligger på 2 950 kilo och har en totalvikt om 3 500 kilo. Här finns det plats för sex sovande gäster, en dusch med gott om svängrum, mängder av sittutrymme och ett stort kök. Vagnens färskvattentank rymmer 155 liter och gråvattentanken 114 liter.

Enligt Husbil&Husvagn ligger priset för den amerikanska besten på 679 000 svenska kronor och med en leveranstid på tre till fyra månader. Som lämpliga dragbilar nämns Range Rover, JEEP och Volkswagen Amarok.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.