Nyheter Husvagn.se

5 tips varför du ska campa i Varberg denna sommar!

Husvagn.se 2021-04-06

Funderar du på att campa i Varberg i år? Sommaridyllen som år efter år ligger på topp-tio-listan över Sveriges bästa sommarstäder erbjuder många roliga utflykter och Sveriges största campingkedja, First Camp, har två av sina destinationer bara några kilometer från centrum. Kärradal är beläget ca 10km norr om Varberg och Björkäng ca 14km söder ut. Och bäst av allt, för dig som vill ha en säsongsplats så finns fortfarande ett par platser kvar på destinationerna för säsongen 2021.

Här nedan har vi listat fem tips på varför du ska campa i Varberg i sommar:

 • 1. Campingsveriges största aktivitetsprogram
  Både på campingen i Kärradal och Björkäng arrangeras mellan vecka 27-32 Campingsveriges största aktivitetsprogram. Här busar barnen med Yessi i barnklubben, det arrangeras träningspass fyra dagar i veckan och på fyra kvällar kan du delta i quiz eller kvällsshower i campingarnas egna First Camp Bistro. Totalt arrangeras över 230 aktiviteter* på både Björkäng och Kärradal i sommar.

 • 2. Sol och bad
  I Kärradal är det bara en kort promenad ner till havet där den vida sandstranden sträcker ut sig. Längst hela kusten vid Varberg finns gott om badplatser så för den badsugne är en campingsemester i Varberg helt rätt. Och du, glöm inte surfingbrädan!

 • 3. Utflykter för hela familjen
  Varbergs fästning, Grimeton Radiostation, Getterön, Åkulla bokskogar eller shopping på Gekås Ullared? I Varberg finns utflykter som passar hela familjen, allt från medeltida historia till det senaste modet.

 • 4. Nära till allt
  Med cykel eller bil tar du dig från Kärradal eller Björkäng in till centrala Varberg, butiker, havet och utflyktsmål. Varberg är den stora lilla staden som bubblar av energi på sommaren.

 • 5. En aktiv semester
  Hallandsleden och Kattegattleden, två av Sveriges mest kända leder går förbi Varberg. Passa på att upptäcka mer av Sverige när du campar i Varberg.

Säsongsplats i Varberg

First Camp erbjuder säsongsplatser på campingarna i Björkäng och Kärradal och det finns platser kvar för sommaren 2021. Fyll i en intresseanmälan på firstcamp.se/bjorkang eller firstcamp.se/karradal och förläng semesterkänslan du också! Sommarsäsongen slutar 26 september, så det finns gott om tid för att njuta av din plats vid havet.

*Aktiviteterna anpassas efter aktuella rekommendationer för covid-19. Programmet kan därför komma att ändras löpande för allas trygghet.

Fler nyheter