Nyheter Husvagn.se

Varför husvagn?

Husvagn.se 2017-11-13

Visste du att vi bor i ett av Europas mest husvagnstäta länder? Enligt Husvagnsbranschens Riksförbund är inte mindre än 287 135 husvagnar registrerade i Sverige. Hur kommer det sig att husvagnslivet är så populärt bland allt från barnfamiljer till pensionärer?

Husvagn är förknippat med frihet

Husvagnslivet har blivit allt enklare i och med husvagnarnas utveckling. Dagens husvagnar är funktionella och bekväma. Att kunna åka iväg med husvagnen när andan faller på är en av de främsta anledningarna till att många lovordar det som närmast har kommit att bli en livsstil. Med husvagn kan du ta dig var du vill, när du vill. Du kan stanna till när det passar och behöver inte planera särskilt mycket inför resan. Många uppskattar också att det är så enkelt att separera bilen från husvagnen för kortare avstickare för att handla eller liknande.

Det är dessutom bekvämt att ha sina saker i husbilen och slippa resväskor, hotellbokningar liksom in- och utcheckningar. Givetvis är det stor skillnad på utgifterna när man jämför hotell och husvagn. Att ha pengar kvar när semestern är över är också frihet.

Husvagnslivet fungerar 365 dagar om året

Att ha husvagn innebär att kunna få ut det bästa av två världar. Eller åtminstone av två säsonger. Husvagnslivet fungerar precis lika bra under såväl sommar- som vintermånader. Husvagnen ersätter fjällstugan och sommarstugan. Möjligheten att njuta av såväl solbad på skärgårdens karga klippor och fjällens storslagna landskap är ovärderligt. Även här kommer den ekonomiska aspekten in. Jämför man omkostnader för husvagn med stugpriser är det förstnämnda alternativet mycket prisvärt, oavsett om man köper nytt eller begagnat.

Husvagnen anpassas enkelt till olika livsstilar

Husvagnslivet tilltalar så många att det inte finns någon typisk husvagnsägare. Verkligheten är långt ifrån nidbilden av husvagnsägare med likadana wct-overaller. Allt från barnfamiljer till kompisgång och pensionärer trivs i det mobila hemmet.

Alltfler barnfamiljer har lockats av husvagnslivet under de senaste åren. Det faktum att många husvagnar förses med barnkammare talar sitt tydliga språk. Barnkammare eller inte – att rulla ut på vägarna i 80km/h, bjuder på många äventyr som ger minnen för livet.

Många festivalbesökare ser husvagnen som ett alternativ till tältande. Festivallivet blir lite enklare och tryggare samtidigt som sömnen blir bättre.

Husvagn är väl framförallt förknippat med campinglivet. Att stanna på ett och samma ställe, umgås med grannar i förtältet på kvällarna och ha tillgång till bekvämligheter som dusch och el är ett vinnande koncept enligt många. Andra föredrar att stanna till vid natursköna platser där de kan njuta av lugnet och ensamheten. 

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.