Nyheter Husvagn.se

Upplev en vit jul i Sälen

Husvagn.se 2020-12-10

Drömmer du också om en vit jul? Då passar ett julfirande i Sälen perfekt. Packa overallen, skidorna och termosen - nu är det dags att uppleva vintersäsongen på första parkett. Här får du tips om två populära destinationer för dig som älskar att campa och att åka skidor. Tänk dock på att följa regionala och lokala restriktioner kring resor mm.

Idag har allt fler väldigt moderna och bekväma husvagnar och husbilar vilket gör det enklare att nyttja fritidsfordonet även under vintersäsongen. Du bor varmt, bekvämt och smidigt trots att temperaturerna letar sig ner under nollan. Sälenfjällen är Sveriges största och mest populära skidområde från november till april, och till deras campingar Caravan Club Tandådalen och Kläppens camping är du välkommen sommar som vinter.

Caravan Club Tandådalen

Caravan Club Tandådalen har närhet till både Tandådalen och Hundfjällets skidanläggningar vilket gör att du smidigt kan ta del av snön och alla aktiviteter som finns där. Med över 700 husvagnsplatser under vintern är det inte svårt att se varför detta är en populär destination. Även om du tar dig hit med husvagn har du nära till backarna vilket står högst upp på önskelistan för många som kommer hit. Numer är även du som inte är medlem i klubben välkommen, både på dygns- och veckobasis.

Slå läger vid någon av ställplatserna och ge dig ut i snön, detta är ett perfekt ställe för såväl nybörjare som erfarna skid- och snowboardåkare. Här finns många roliga aktiviteter för hela familjen utöver skidåkning så som äventyrsområdet Trollskogen och hundspann.

Kläppens camping

Kläppens camping är beläget precis vid Västerdalälven vilket ger dig ett perfekt läge att upptäcka fjället. Från campingen har du knappa 400 meter innan du möter den första liften. Vill du hellre åka längdskidor kan du kliva på skidorna direkt utanför vagnen då spåren korsar campingplatsen. Vill du ha en ännu mer fartfylld upplevelse kan du hyra skoter och köra upp på kalfjället.

Kläppens camping har över 200 eltomter vilket gör att allt fler väljer att ha sin vagn här under hela vintern. Campingen har 240 platser, varav 200 är bokningsbara under vintersäsongen.

Mysig och trivsam miljö

Sälen är alltså ett utmärkt val för dig som vill vintercampa i härlig natur och med en massa aktiviteter för både vuxna och barn. Båda campingarna har servicehus med bland annat, tvättmaskin, torktumlare och gemensamma utrymmen med tv. Här kan du enkelt låta pjäxor och plagg torka medan du och familjen lär känna andra vintercampare. 

Fler nyheter