Nyheter Husvagn.se

Tips till dig som funderar på att köpa husvagn

Husvagn.se 2020-02-05

Är du sugen på köpa husvagn? Lyllo dig, då har du en tid med härliga semestrar framför dig. Tänk dig själv, du kan välja att vakna upp mitt i en orörd natur eller på en camping med massa olika aktivitet omkring dig. Innan allt detta roliga börjar finns det dock några punkter att tänka igenom innan du köper husvagnen. Det är mer än man tror att tänka på. Här kommer några råd inför ditt husvagnsköp. 

Budget

Som nästan alltid i alla köp - du får vad du betalar för. Fynda kan man alltid göra, men risken kan vara stor att allt inte står rätt till om priset är för bra för att vara sant. Ställ dig frågan: vad är du villig att betala? Och gör sedan research vad du kan få för det.

Storlek

Hur många ska med på semester? Är det fler barnbarn på g? Eller ni kanske bara är två som kommer att campa. Kan du, skaffa hellre en husvagn med en bädd för mycket än en för lite.

Komfort

Om inte din budget räcker till allt är det viktigt att du prioriterar. Vilken typ av komfort föredrar du? Frågor som; extra benutrymme eller dusch, är viktiga att rangordna.

Vart ska du åka?

När det gäller värme och isolering, husvagnar tillverkade här i Norden är anpassade att användas här i Norden. Ska du åka runt i södra europa behöver du kanske inte den bästa isolering utan då behöver du prioritera annat?

Hur tunga släp får din bil dra?

Detta är det första du ska kolla upp! Hur tunga släp får din bil dra?

Hur tunga släp får du dra?

Om du har ett vanligt b-körkort får du max köra släp på max 3500 kg. De flesta husvagnar väger under detta så det brukat vara lugnt. Men om du kikar på en väldigt stor husvagn - kolla vad den väger!

Vintern

Hur tänker du förvara din husvagn på vintern, eller när du inte använder den under en längre period? Har du plats i garaget? Om inte, kanske du känner någon som känner någon som har en ladugård eller liknande.

Försäkring

Din husvagn måste inte ha någon extra försäkring, med det kan rekommenderas, kolla med ditt försäkringsbolag - troligtvis går det att kombinera din bilförsäkring med husvagnen. Men husvagnen måste däremot vara skattad, påställd, registrerad, alltså ha en registreringsskylt och så klart besiktigad.

Var eller från vem ska du köpa husvagnen?

Fundera över om du vill köpa en sprillans ny husvagn eller en i andra hand? Köper du en helt ny blir det med största sannolikhet dyrare. En husvagn i andra hand är både bättre för plånboken och miljön. Gör research, det finns superbra och hjälpsamma husvagnshandlare oavsett vad du söker. Vi rekommenderar att gå till en auktoriserad butik då de som jobbar där har koll på alla märken och kan hjälpa dig att jämföra. 

Fler nyheter