Nyheter Husvagn.se

Maxa husvagnens få kvadratmetrar

Husvagn.se 2017-12-06

Husvagnens utrymme brukar gå att jämföra med ett studentrums. Och eftersom det brukar vara flera som ska med på husvagnsresan gäller det att göra det mesta möjliga av utrymmet. Här berättar vi om hur du undviker klaustrofobi och familjeträngsel genom att skapa känslan av mer rymd i husvagnen. Och inte bara det, vi lär dig också hur du kan nyttja precis varenda kvadratmeter (och några kubikmetrar) till max!

Tillverkarens finurliga lösningar skapar ett bra utgångsläge i husvagnen

Det finns så många smarta lösningar på trångboddhet. Och självklart går de flesta compact-living-lösningar för lägenheter att anamma även för husvagnen. Att det är trångt i en husvagn är knappast någon nyhet och det har husvagnstillverkarna givetvis i åtanke när de tar fram husvagnsmodellerna. Planritning och interiör är skapad för att skapa både komfort och rymd. Bara för att nämna några idéer som har räddat husvagnsfriden: bord som kan fällas upp och sängar som kan bli sittplatser. För att inte tala om utrymmesskapande slide outs som finns i olika utföranden. Dessa kan öka husvagnens utrymme på såväl längden som höjden. Se bara hur Adria Compact Slide Out fungerar.

Platsbygg i husvagnen

Om husvagnens originalutförande saknar något som skulle ge mer yta och komfort brukar det inte vara några svårigheter att bygga om eller till på egen hand. Är du osäker på om du kan utföra jobbet själv kan de vara en god idé att anlita en snickare som jobbar med compact-living-lösningar såsom lådor, hyllor, loft- eller våningssängar. De flesta återförsäljare av husvagnar brukar kunna guida dig till rätt person.

Använd väggarna för att frigöra yta i husvagnen

Precis som rubriken säger, se till att använda husvagnens väggar! Här kan du få upp det som inte används hela tiden. Att placera en hylla som löper strax under taket, likaså att installera lådor och korgar som kan hissas upp och ned, gör dessutom att du slipper se sakerna.

Illusion av rymd i husvagnen

Nu kommer pricken över i: att göra de där sista sakerna som ger husvagnens inre det där extra lyftet. Investera i en eller flera speglar. Man blir förvånad över hur mycket de gör. Med speglar på väggarna upplevs husvagnen som betydligt större och vips så blev det lite lättare att andas. Samma effekt skapar ljusa textilier och rätt belysning.

Sist, men inte minst: husvagnens förtält

Förtältet är närmast trolleri när det kommer till att skapa yta. Faktum är att det fördubblar husvagnens utrymme. Satsa på sommar- eller vinterförtält, eller ett helårstält om du gillar att campa året runt. 

Fler nyheter