Nyheter Husvagn.se

Konsten att välja rätt husvagn

Husvagn.se 2017-11-28

Alla är olika. Vi har olika livsstilar och olika familjekonstellationer. Att våra förväntningar på resor och semestrar ser olika ut är föga förvånande. När det kommer till husvagnssemester är husvagnen avgörande för om semestern på hjul blir en riktig höjdarupplevelse eller något du helst vill ha ogjort. Här hjälper vi dig att hitta husvagnen som passar just dig.

Vilka faktorer avgör vilken husvagn du ska köpa?

Innan du slår till på husvagnsköpet, eller tar dig iväg till husvagnsuthyraren, bör du ställa dig några frågor för att hitta den husvagn som passar dig allra bäst. Vilka är det som ska använda husvagnen? Hur gamla är ni och hur många? Ett par i 50-årsåldern har givetvis andra krav på husvagnen än en småbarnsfamilj eller kompisgänget.

Hur ska ni använda husvagnen? Ska ni endast använda den till camping under sommarmånaderna eller vill ni åka iväg då och under hela året? Ska ni åka kortare eller längre sträckor?

Vintervagnen – husvagnen för mobilitet året runt

Vintervagnen förlänger husvagnssäsongen och möjliggör kombinationen av det bästa av två världar. Vad sägs om sol och salta bad inpå husvagnsknuten på sommaren och att bo granne med skidbacke och spår när det är som bäst att åka? Om du sedan jämför priset för två halvårsplatser på camping med kostnaden för en sommarstuga och en fjällstuga är valet tämligen enkelt. Husvagnen har utöver detta en behaglig temperatur oavsett årstid – det är värt mycket. På vintern kommer ni att spendera mer tid inne i vagnen, så se till att välja en rymlig husvagn.

Resevagnen – den smalare husvagnen 

Resevagnen är smalare i jämförelse med en standardhusvagn. Som namnet avslöjar passar den dig som tillbringar mycket tid på vägarna. I och med att den är smalare är också det invändiga utrymmet det. Det finns dock många fiffiga tricks att ta till för att vinna utrymme. Bäddskåp är bara en av många compact living-lösningar som maxar boendeytan.

Boggivagnen – den stadiga husvagnen Boggivagnens två hjulaxlar ger en stabilitet som både gör husvagnen enkel att dra och bygga längre. Husvagnen är inte lika känslig för hur den är lastad och rullar bra på vägarna. Den är något svårvänd i trånga utrymmen, något som går att undvika med hjälp av lite teknik. Genom att köra upp stödhjulet och lägga tyngden på bakhjulen blir vändningen en baggis.

Barnkammarvagnen – husvagnen för barnfamiljen 

Barnkammarvagnen har ett avskilt utrymme för barnen, oftast med våningssäng, ibland med bord och soffa. Saknas våningssäng finns möjlighet att platsbygga en. Det finns barnkammarvagnar med dynor att sova på, men det är värt att satsa på sängar. Barnfamiljer behöver den sömn som går att få…

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.