Nyheter Husvagn.se

Ta en titt på husvagnen med två dörrar

Husvagn.se 2018-09-27

Högsäsongen för camping är över för den här gången, och många är det som nu parkerat husvagnen eller husbilen för vintern. Men hösten och vintern innebär inte vila för alla. För tillverkarna gäller det nu att presentera nästa års nyheter – som spännande modeller och moderna funktioner. Adria presenterar en hel del nya saker – bland annat en Adora 673 PK med två entrédörrar.

Adria har sedan 1965 varit en av Europas ledande husvagnsexportörer. Under 70- och 80-talet ökade man produktionen och man blev en mycket populär tillverkare. Adria var också bland de första med att introducera husbilen som alternativ till den klassiska husvagnen. Adria är idag en av de mest kända tillverkarna och 2011 vann man som första utländska märke ”König-Kunde-Award”, vilket baserades på tidningen Reise Mobils läsare.

Ny modell – med två entrédörrar!

Som husvagnstillverkare går det inte att ligga på latsidan. Det gäller hela tiden att presentera nya modeller, funktioner eller nyheter för att inte tappa mark till sina konkurrenter. Adora 673 PK är en ny modell från Adria som har något många nog inte kunnat föreställa sig; två entrédörrar.

”Första idén var – hur kan vi skapa en husvagn för familjen där ungdomarna till stor del kräver egen tid där de kan vara för sig själva. Tanken med två entrédörrar är eget rum för ungdomar, alternativt ett separat tv-rum där man kan stänga om sig”

Erna Povh, produktansvarig på Adrias husvagnsavdelning

Men faktum är att två entrédörrar inte är någon nyhet – det har funnits förr men utan att bli någon succé. Nu tror dock Adria starkt på sin modell som utöver två entrédörrar även har separat dusch/toa och sängar som är över 200 centimeter långa. Serien Adora får också detaljförändringar som köksfläkt, sophink, nya led-bakljus, panoramafönster i tolv planlösningar och däck från Continental.

Nyheter inom andra serier

Även inom Adrias premiumserie Alpina sker det en del förändringar. Precis som på Adora får alla modeller nya led-bakljus samt köksfläkt. Överskåpsluckorna kommer vara konkava för bättre lastutrymme och några modeller kommer också få förnyad softclose-funktion på överbäddsskåpen. Övriga serier får endast några enstaka förändringar. Action går exempelvis från två till tre modeller och den kan nu också extrautrustas med infälld utegrill i karossen. Kanske är något för grillälskaren?

Funderar du på att köpa en ny husvagn eller vill du läsa mer om Adria? Här hittar du modeller och information. 

Fler nyheter