Nyheter Husvagn.se

Att sälja husvagnen via förmedling

Husvagn.se 2022-01-14

Vill du sälja din husvagn men tycker att säljprocessen är både krånglig, osäker och tar mycket tid? Då kan du ta hjälp av en förmedling för husvagn som gör jobbet år dig. Ta reda på hur det går till att sälja din husvagn via en förmedling!

Sälj din husvagn via en förmedling för husvagnar.

Vad är en förmedling för husvagnar?

En förmedling för husvagnar hjälper till att sälja begagnade husvagnar. Det finns många seriösa förmedlingar runt om i hela Sverige som har många års erfarenhet bakom sig. Tar du hjälp av ett professionellt företag är det lätt att hitta någon som vill köpa din begagnade husvagn. Dessutom sparar det mycket tid och blir en trygg affär för både säljare och köpare.

Sälja husvagn via förmedling – så går det till

När du bestämt dig för att sälja husvagnen tar du kontakt med en lokal förmedling för husvagnar – många förmedlingar tar även emot husbilar. Förmedlingens uppgift är sedan att hjälpa dig med värdering av husvagnen, marknadsföringen, ta hand om visningar och skriva kontrakt med den nya ägaren. Det är vanligt att kontinuerligt få information om hur säljprocessen fortlöper.

Värdering av husvagnen

När du lämnar in din husvagn till en förmedling börjar de med att göra en professionell värdering och varudeklaration för att sätta rätt pris på den. Förmedlingen går igenom saker som vilket skick den är i, vilken utrustning den har, provtrycker gasolen och gör fukttest. Vilket pris som sätts baseras på fordonets status, marknadspris och säljarens egna önskemål.

Förmedlingsavtal

Ni skriver ett förmedlingsavtal som innefattar bland annat villkor, förmedlingsprovision och pris på husvagnen. Förmedlingsavtalet upprättas i två exemplar.

Marknadsföring

Förmedlingen har hand om hela marknadsföringen. De fotograferar och skriver säljande information om husvagnen och lägger ut i både sina egna och externa kanaler som stora annonsplatser.

Visning

När husvagnen har gåtts igenom och fotograferingen är gjord är den redo att ställas ut i förmedlingens visningshall. Förmedlingen sköter all kundkontakt, bokar in visningar och svarar på frågor.

Skriva kontrakt

När en köpare har bestämt sig för att köpa din husvagn skriver förmedlingen ett kontrakt. Det är också vanligt att det ingår garantier så att inga överraskningar kan ske. Du får betalt när köparen har betalat och pengarna kommer vanligtvis till ditt bankkonto inom en till två veckor.

Förmedling av husvagn är tryggt och enkelt

Det finns många anledningar till att använda sig av en förmedling av husvagn, på samma sätt som när du till exempel anlitar en mäklare för att sälja din bostad. Genom att anlita en förmedling för husvagnar får du en trygg och säker försäljning av din husvagn. Du behöver inte sköta varken marknadsföring, kontakten med intresserade eller skriva kontrakt.

Vad kostar förmedling av husvagn?

När du säljer din husvagn via en förmedling tar de vanligtvis en provision på 8-10 procent på överenskommet försäljningspris och ett minsta belopp. Andra har ett fast pris på förmedlingsavgiften. Vad du får betala om husvagnen inte blir såld kan också variera – hos vissa betalar du endast en lämningsavgift på till exempel 1500 kronor medan andra tar högre belopp.

Prisexempel:

- Om förmedlaren har en provision på 8 procent och säljer din husvagn för 350 000 kr innebär det en kostnad på 28 000 kronor för dig.

- Om förmedlaren har en provision på 10 procent och säljer din husbil för 350 000 kr innebär det en kostnad 35 000 kronor för dig.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.