Nyheter Husvagn.se

First Camp växer i Danmark

Husvagn.se 2023-02-21

Sveriges största campingkedja First Camp fortsätter att ta marknadsandelar i Danmark. Nu förvärvar First Camp den danska campingkedjan CampOne som har fyra destinationer och en årlig omsättning på 50 miljoner kronor.

First Camp har sedan tidigare nio destinationer i Danmark och Jesperhus Feriepark under eget namn. Nu förvärvar de campingkedjan CampOne och växer med ytterligare fyra destinationer. CampOnes femte destination Assens Strand kommer fortsätta att ägas och drivas vidare av ägarna Per och Gitte Blaabjerg, men under ett nytt varumärke.

CampOne kommer att ägas av United Camping Campsite HoldCo AB som är ett systerbolag till First Camp AB. Tillträdet sker i månadsskiftet mars/april 2023.

– Vi har valt att sälja CampOne till den välkända skandinaviska campingkedjan First Camp. Vi valde First Camp för att säkerställa att CampOne förblir i kapitalstarka händer, som har goda möjligheter och stor erfarenhet för att kunna vidareutveckla CampOne, säger Gitte och Per Blaabjerg.

De fortsätter:

– Vi vill gärna ta tillfället i akt att tacka våra många gäster som har besökt våra campingplatser – några har till och med varit med oss ända sedan starten 1992. Utan er hade denna resa aldrig varit möjlig.

– Med förvärvet av CampOne kommer en portfölj av välinvesterade destinationer på mycket attraktiva lägen. På sikt ser vi stort värde i att fortsätta utveckla CampOne destinationerna i samma anda som familjen Blaabjerg gjort, med kvalitet och gästnöjdhet i fokus, säger Ola Bååth, investeringschef i First Camp.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.