Nyheter Husvagn.se

First Camp utökar i Dalarna

Husvagn.se 2022-03-30

First Camp är Skandinaviens största campingkoncern och nu förvärvar de sin sjunde destination i Dalarna.

Leksand Strand blir en del av First Camp. Leksand Strand blir en del av First Camp. 

First Camp förvärvar Leksand Resort AB som är en ledande koncern i Dalarnas besöksnäring. I Leksand Resort ingår Leksand Sommarland, cateringverksamhet, stugby och camping på femstjärniga Leksand Strand, hotell- och konferensverksamheten Moskogen och restaurangverksamheten vid Tegera Arena. Leksand Strand har cirka 222 stugor, 400 campingtomter och 20 glampingtält – vilket gör det särskilt attraktivt för den som vill campa i Dalarna.

– Leksand Resort är en välskött verksamhet med stark marknadsposition, god lönsamhet och ljusa framtidsutsikter. Som ny ägare kan vi tillföra kapital till fortsatta investeringar, och vi ser flera samarbetsområden med vår övriga verksamhet. Som ett exempel kan vi paketera boende på våra övriga sex destinationer i Dalarna med biljetter till Leksand Sommarland. Leksand Resort kommer att styras som ett eget dotterbolag i vår koncern, under eget varumärke och med samma lokala team som idag, säger First Camps koncernchef Johan Söör.

First Camp förvärvar i samband med köpet också Leksand sommarland. First Camp förvärvar i samband med köpet också Leksand sommarland.

– Det känns helt rätt att nu lämna över till First Camp-koncernen, som har finansiella muskler att fortsätta satsa på Leksand Resort och ta verksamheten vidare till nya höjder. First Camp har mycket kompetens och har redan många bäddar i Siljansbygden vilket kommer att ge goda samordningsvinster och fantastiska möjligheter att utveckla Leksand Resort med dess alla verksamheter. Jag har också tackat ja till att fortsätta i Leksand Resorts styrelse och ser fram emot att bidra i den fortsatta utvecklingen, säger Leksand Resort AB:s nuvarande styrelseordförande Kent Lövgren som även representerar säljargruppen.

­– Jag och mina kollegor i ledningsgruppen är väldigt glada över den här lösningen och det känns bra att våra nya ägare vill behålla vårt nuvarande varumärke och fortsätta bygga vidare på den starka marknadsposition Leksand Resort har idag. Vi är övertygad om att tillsammans med First Camp-koncernen är framtiden mycket ljus, säger Leksand Resort AB:s VD Rony Forsberg.

Tillträdet sker 31 mars 2022 och Leksand Resort kommer att ägas av United Camping Campsite HoldCo AB som är ett systerbolag till First Camp Group AB. First Camp har sedan tidigare verksamhet i Mora, Orsa, Rättvik, Borlänge och Falun.

Fler nyheter