Nyheter Husvagn.se

Daftö Resort vinner prestigefyllt pris från ADAC

Husvagn.se 2020-08-19

För det sextonde året i rad blir Daftö Resort utsett till “Superplatz” av den tyska motororganisationen ADAC. Med den utnämningen blir Daftö Resort den enda turistanläggningen i Sverige och Norge som som fått det prestigefyllda priset.

Varje år tar den största tyska motororganisation ADAC, med 19 miljoner medlemmar, fram Europas största turistguide med över 5 000 turistanläggningar från 38 europeiska länder. Att bli en Superplatz har sedan många år tillbaka varit en eftertraktad utnämning. Enligt ADAC själva är Superplatz det finaste priset du kan få som campingplats i Europa:

- Du kan jämföra det med en restaurang som får en stjärna i Michelinguiden, eller en film som vinner en Oscarsstatyett. Den finns stor prestige i att få denna utmärkelse, som är den finaste du kan få som campingplats i Europa, säger Susanne Bluhm, ledare i ADAC:s inspektörsteam.

Bland de 5000 turistanläggningar som är med i turistguiden har endast 133 fått den högsta klassificeringen för 2020. Daftö Resort behåller sina fem stjärnor. De nådde fem stjärnor för första gången redan 2003.

- Superplatz innebär de allra högsta förväntningarna vad gäller utbud, service och kvalitén. Med andra ord behöver en turistanläggning hålla väldigt hög kvalité inom många olika områden. Det är svårt att få titeln Superplatz och minst lika svårt att sedan behålla den som Daftö gjort under en lång period, säger Susanne Bluhm.

Själva bedömningen av vilka turistanläggningar som uppfyller kraven sker genom anonyma inspektioner som genomförs året innan prisutdelningen. Under inspektionerna går man igenom hela anläggningen bit för bit och gör bedömningar av såväl service som utbud och kvalitet. Den sammanslagna värderingen från alla kategorier gav Daftö Resort högsta poäng. Anläggningen räknas därmed som bäst i Sverige och hör till det absoluta toppskiktet av turistanläggningar i hela Europa.

- Detta är den 16:e gången vi får utmärkelsen och det blir mer och mer glädjande för varje år. År 2020 är ett annorlunda år men vi fortsätter att erbjuda ett tryggt äventyr för de som besöker oss. Och att under ett sådant år blir utsedd till en Superplatz värmer lite extra, säger Daftö Resorts VD, Lena Kempe.

Den femstjärniga campingen på Daftö har inför 2020 utökats med fler platser för camping och ett Pirathotell har byggts på resorten och står nu färdigt. Tillsammans med gästhamn och stugor kan man bo precis som man vill när man upplever äventyret på Daftö.

Fler nyheter