Nyheter Husvagn.se

Populära campingar i Bohuslän

Husvagn.se 2024-03-18

I Bohuslän väntar fantastisk natur, spännande sevärdheter, en vacker skärgård, salta dopp och härliga matupplevelser. Vill du ta husvagnen runt i Bohuslän? Här tipsar vi om populära campingar att boka in till sommarens semester.

Smögenbryggan, Smögen i Bohuslän.

Vi har letat fram pärlorna bland Bohusläns populäraste campingar. Här får du några av de campingar du kan styra husvagnen mot i sommar om du planerar att semestra i vackra Bohuslän.

Daftö Resort, Strömstad

Daftö Resort, camping i Strömstad.

Daftö Resort är en femstjärnig familjevänlig camping som bjuder på tång, salt och äventyr bland pirater. Äventyrsresorten ligger intill Kosterhavet nära det mysiga kustsamhället Strömstad och har öppet året om. Här finns nöjeslandet Daftöland med sitt pirattema, kittlande åkattraktionerna och ett stort poolområde med både piratskepp och vajande palmer. Campingen har ett aktivitetshus där barnen kan roa sig med saker som biljard, bordtennis och X-box. Daftö har 800 campingplatser på flera olika områden och du kan bo i husbil, husvagn, tält, hyra stuga eller checka in på Pirathotellet. Strömstad är inte bara en av Bohusläns nordligaste kommuner, utan även en av Sveriges äldsta badorter. I norr ligger Norge och i väster finns en marin nationalpark i Kosterhavet.

GrebbestadFjorden, Grebbestad

GrebbestadFjorden är en anläggning med fyrstjärnig camping, pensionat och vandrarhem. Den moderna campingen är stor med 450 campingplatser och i den fräscha servicebyggnaden finns kök, tvättstuga, dusch, skötrum och utslagsvask. Campingen har ett rikt utbud av aktiviteter för hela familjen och det finns både bastu, äventyrsgolf och cykeluthyrning. I omgivningarna finns det också mycket att göra. Ta gärna en tur till de små butikerna längs Grebbestadbryggan, shoppa i Nordens största sportbutik Sportshopen eller ta en promenad bland pittoreska sjöbodar och fiskebåtar. Grebbestad är dessutom centret för Sveriges produktion av vilda ostron.

First Camp Edsvik-Grebbestad, Grebbestad

First Camp Edsvik-Grebbestad är en camping i Grebbestad.

First Camp Edsvik-Grebbestad är en omtyckt familjecamping i norra Bohuslän med fyra stjärnor belägen på cykelavstånd till Grebbestad. Campingen har både egen strand och nära till sköna klippbad och fina grönområden. Här finns ett stort aktivitetsprogram med barnklubb, lekland, minigolf, träning och rolig kvällsunderhållning. Det finns 322 campingplatser och du kan bo i husbil, husvagn, tält eller stuga. Du har nära till utbudet i Grebbestad som Grebbestadbryggan, Nordens största sportbutik Sportshopen, sälsafari, kajakpaddling, naturreservatet Tjurpannan och Vitlycke Museum i Tanum. Älskar du skaldjur har du också kommit rätt – Grebbestad är nämligen centret för Sveriges produktion av vilda ostron.

Rörviks Camping, Hamburgsund

Rörviks Camping ligger i en naturskön miljö söder om det mysiga kustsamhället Hamburgsund i Bohuslän. Granne finns en barnvänlig sandstrand med badbryggor och badstegar och en minigolfbana. Campingen har 173 campingplatser och här kan du bo med husvagn, husbil eller i tält. Det finns även stugor, båtplats och möjlighet att hyra rum på vandrarhem. Under högsäsong kan du köpa färska frukostfrallor och glass i servicebutiken. I närområdet finns det mycket att göra för hela familjen, som att njuta av utsikten från Slottsklippan, vandra på den vackra Kuststigen eller besöka de historiska hällristningarna.

Ramsvik Stugby & Camping, Hunnebostrand

Ramsvik Stugby & Camping är en fyrstjärnig liten anläggning längs ut i havsbandet mittemot vackra Hunnebostrand. Campingen är omgiven av hav, klippor och en långgrund sandstrand och är ett smultronställe i Bohuslän. Förutom att njuta av salta dopp kan du vandra, paddla, spela volleyboll och följa med på fisketur. Barnen kan leka på lekplatsen, gå på disco och fiska krabbor direkt från bryggan. Du kan även hyra båt, leta efter havsfåglar, upptäcka skärgården och göra en utflykt till Ramsvikslandets naturreservat med sin storslagna natur. Campingen har 27 campingplatser för husvagn, husbil och tält och 130 olika stugor med plats för den stora familjen. I närheten har du djurparken Nordens Ark och Smögen med mysiga Smögenbryggan ligger bara en mil bort.

Johannesvik Camping & Stugby, Kungshamn

Johannesvik Camping & Stugby är en camping med fyra stjärnor belägen i en dalgång vid Kungshamn och Smögen i mellersta Bohuslän. Campingen är stor, har öppet året om och erbjuder service i absolut toppklass. Här finns aktiviteter för hela familjen som äventyrsgolf, boulebana, tipspromenad, roliga barnaktiviteter, motionsspår och vandringsleder. För dig som älskar att bada kan du spendera timmar på campingens egna badplats som har både sandstrand, klippor, hopptorn och vattenrutschbana. Du kan bo på en av de 350 campingtomterna med din husvagn, husbil eller tält eller hyra en av 40 stugor. Du har nära till Smögenbryggan, kan ta färjan över till vackra Hållö och Hållö fyr eller besöka djurparken Nordens Ark i Hunnebostrand.

Trellebystrands Familjecamping, Lysekil

Trellebystrands Familjecamping ligger fem kilometer från Lysekil centrum med nära till salta bad och vacker natur. Du hittar campingen intill Kustleden och naturreservatet Trälebergskile. Här finns strand med både sandstrand, klippor, badbrygga, vattenrutschbana och hoppborgar – roliga aktiviteter för hela familjen. Önskar du en mer aktiv semester kan du ta del vandringsleder, klätterleder och mtb-spår som ligger alldeles i närheten. Under sommaren har du dessutom möjlighet att följa med i helikopter för att njuta av Lysekil från ovan. Lysekil ligger längst ut på den bohusländska kusten och lockar med både ett aktivt stads- och friluftsliv – ta också del av trevliga musikevenemang och på Havets hus kan barnen lära sig mer om livet under ytan.

Hafstens Resort & Camping, Uddevalla

Hafsten Resort & Camping, camping i Uddevalla.

Hafsten Resort & Camping är en året runt-öppen camping med fem stjärnor belägen i Uddevalla – i hjärtat av Bohusläns lugna innerskärgård. Du har en fin utsikt över både hav och öar. Här får du som önskar en aktiv semester en perfekt upplevelse och det finns fler än 60 aktiviteter att roa sig med under semestern. Ta del av den omtalade höghöjdsbana, Skandinaviens längsta zipline, klättervägg, tennis, padel, trampbilar, en stor hoppkudde och bordtennis. Du kan bo i egen husvagn, husbil eller tält eller boka en stuga – det finns stugor med plats för upp till 12 personer. När du bor på Hafsten har du nära till Uddevalla och stadens utbud av shopping, nöje och restauranger. Du har även nära till populära Havets Hus i Lysekil, det charmiga samhället Ljungskile som ligger i södra Uddevalla och att åka till Göteborg tar bara en timme.

Stocken Camping, Orust

Stocken Camping på Orust.

Stocken Camping är en naturskön och lugn familjevänlig camping med fyra stjärnor belägen i Ellös på västra Orust. Här finns en barnvänlig badplats med en långgrund sandstrand, äventyrsgolf, krabbfiske och restaurang för den som vill äta gott på campingsemestern. Barnen kan vara med i barnklubb eller delta i fotbollsskola. Campingen ligger dessutom med ett perfekt läge för att göra utflykter till Käringön och Gullholmen. Campingen har 323 campingplatser där du kan bo med husvagn, husbil, tält. Du kan också hyra villavagn eller stuga.

Marstrands Familjecamping

Marstrands Familjecamping ligger i härlig skärgårdsmiljö fyra mil från Göteborg och passar särskilt bra för barnfamiljer. Här campar du med husvagn, husbil eller tält eller det finns också möjlighet att hyra stuga. Det tar 15 minuter att gå till färjan som tar dig över till den bilfria ön Marstrand där du kan besöka Carlstens fästning och dess fängslande fängelsehålor. Det finns gott om badställen att välja mellan för dig som vill svalka dig i havet. Du kan även hyra cykel i receptionen och i närheten har du dykcenter, kayakuthyrning och bra golfmöjligheter.

Fler tips på campingar 

Vill du ha fler tips på populära campingar rekommenderar vi att du besöker  Västsveriges hemsida. Hos dem kan du hitta och boka din nästa campingupplevelse i Bohuslän, Västergötland och Dalsland. 

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.