Nyheter Husvagn.se

Tips till dig som campar med hund

Husvagn.se 2021-08-06

Hund och camping – hur går det ihop? Inga problem! Vi ger dig de bästa tipsen så att din fyrbenta familjemedlem också ska trivas på husvagnssemestern!

En undersökning av hundmatsproducenten Doggy visar att 8 av 10 planerade att ta hunden med sig på sommarens semester. Eftersom allt fler svenska campingar är hundvänliga är camping ett utmärkt val av semesterform för dig med hund. Reser du med hund finns det en del saker som kan vara bra att tänka på. Doggy och campingkedjan First Camp har många bra tips på saker som de tycker att du ska tänka på när du tar med dig hunden på semester i sommar.

Tips till dig som ska campa med hund:

Planera i förväg

Ta reda på vad det finns för stadsparker, badplatser, restauranger andra platser dit hundar är välkomna. Planera stopp längs vägen till campingen för rastning och möjlighet att sträcka på benen.

Välj ett hundvänligt resmål

För att hunden ska trivas behöver du välja ett hundvänligt resmål. Vi har sammanställt en  lista över hundvänliga campingar som vi rekommenderar. First Camp har dessutom närmre 40 destinationer där husdjur är välkomna, där många av dem har rastgård, hunddusch och hundbad.

Res säkert

När du reser med hund i bilen är det också bra att resa säkert. Hunden ska sitta säkert – fastspänd med säkerhetsbälte för hund eller i bur. Köp gärna en  non-spillskål som är en skål med kant som gör att vattnet inte spiller över om det skulle komma ett hinder, skarp sväng eller hastig inbromsning.

Tänk på värmen

Är det varmt ute är det viktigt att hunden inte blir överhettad. Lämna aldrig hunden ensam i bilen på sommaren – tänk på att husvagnar också blir snabbt varma.

Ladda med mycket vätska

På sommaren kan hundar ha problem att få i sig tillräckligt mycket vatten och kan därför behöva lite hjälp. Ett bra tips är att ge våtmat eller att frysa in patén i små bitar och ta fram när hunden behöver svalka sig.

Aktivera hunden

Är hunden uttråkad eller rastlös skäller den också mer, något som kan störa de andra gästerna på campingen. Därför är det bra att aktivera den med saker som simträning, söklekar, apport eller balansövningar. Mycket värme gör hunden trött, så långpromenaden kan med fördel göras på morgon eller kvällen.

Ta ett dopp på hundvänlig strand

Välj gärna en camping som har nära till en hundvänlig badstrand. Då kan hunden också få möjlighet att svalka sig, något som är extra bra innan ni ska åka bil. Packa gärna med leksaker som flyter eller hundflytväst om detta skulle behövas. Torka alltid hunden ordentligt efteråt för att undvika fukteksem.

Om hunden skulle rymma eller bli sjuk

När du är på resande fot är det svårare för vilsna hundar att hitta hem. Alla hundar i Sverige ska vara ID-märkta och registrerade hos Jordbruksverket. På så sätt är det lättare att hitta dig som ägare om hunden rymmer. Det är också bra att notera telefonnummer och adress till den lokala veterinären om hunden skulle bli sjuk eller av annan anledning behöver uppsöka vård.

Läs också: 10 hundvänliga campingar

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.