Nyheter Husvagn.se

Så blir en camping femstjärnig

Husvagn.se 2022-08-03

Vill du bo bäst när du är på husvagnssemester ska du välja en camping med fem stjärnor. Detta krävs för att en camping ska få fem stjärnor!


De flesta campingar som är medlemmar i SCR Svensk Camping är klassificerade enligt klassificeringssystemet Svensk Campingstandard. Klassificeringen tas fram med hjälp av den externa parten Svensk Klassificering AB, som även klassificerar hotell, vandrarhem och turistbyråer i Sverige. Granskningen genomförs löpande var tredje år och de campingplatser med fem stjärnor får besök varje år. Se alla campingplatser med 5 stjärnor.

Campingarna bedöms med 85 olika kriterier

Alla campingar bedöms efter 85 olika kriterier och bygger på den enskilda campingens utbud till gästerna. Både hårda och mjuka kriterier bedöms och det sammanfattande resultatet redovisas med ett stjärnbetyg från 1-5 stjärnor.

Detta bedöms:

- Hygien – allt från toaletter, duschar och familjerum till möjlighet till matlagning, disk och latrintömningsstationer för husbilar.

- Miljön – infrastruktur från infarter till tomtytor, eluttag, internet, sophantering och yttre underhåll.

- Service – utbudet av reception, personal, restauranger, caféer och butiker.

- Aktiviteter – aktivitetsytor som pool, lekplats, bollplaner, minigolf, uthyrning av kanoter och cyklar och motionsspår.

- Events ­– arrangerade ledarledda arrangemang för vuxna och barn, shower och dans.

Ska underlätta för både gäster och campingen

Enligt SCR Svensk Camping underlättar klassificeringen för gästerna och det blir enklare att kunna jämföra och välja semesterboende. Samtidigt är det en värdemätare som gör det enklare för campingarna att jämföra sig med varandra.

- Klassificeringen spelar en viktig roll för branschen i att möta gästernas efterfrågan på kvalitetsupplevelser. Anläggningarna får svart på vitt på vad de kan förbättra och utveckla och gästerna i sin tur får det lättare att hitta en campingupplevelse som passar dem. I en undersökning vi nyligen genomförde, står det klart att klassificeringen är en viktig del i gästernas semesterplanering, säger Peter Jansson, tf vd SCR Svensk Camping, i ett pressmeddelande.

Fler nyheter