Nyheter Husvagn.se

Dags att säkra sommarsemestern

Husvagn.se 2018-01-31

Mitt i årets bittraste årstid är det också läge att blicka framåt mot sommaren. Med cirka 150 dagar till juni är det hög tid att planera in och säkra sin plats på sin favoritcamping.

Efter jul- och nyårshelgen är det kanske inte sommarsemestern som står allra högst upp på att göra-listan. Men för att få plats på många populära campingar gäller det ofta att vara ute i god tid. Genom att boka redan nu när utbudet är som störst kan du säkra det bästa boendet just för dig och din familj. Kanske vill ni återvända till en favorit, eller prova något nytt ni hört gott om? På Camping.se går det att boka 75 000 campingtomter och 9000 stugor. Det går även att läsa gästomdömen och att delbetala om man så önskar.

Något för alla smaker

Svenskar älskar att campa. Faktum är att camping är Sveriges största semesterboende. Under högsäsongen juni, juli och augusti bor nästan hälften av alla övernattande turister i Sverige på en campingplats. Sommarperioden är den mest populära perioden för campare – under denna period sker exempelvis mer än 45 procent av alla kommersiella översättningar i Sverige. Utbudet av campingplatser är stort och är man ute i tid finns det något för alla. I Bohuslän, mellan Göteborg och Strömstad, hittar vi exempelvis femstjärniga Hafsten Resort. Med fantastisk utsikt över hav och kringliggande öar samt mängder med aktiviteter för alla åldrar är det en av Sveriges mest omtyckta fritidsanläggningar.

Sunne Camping är en naturskön 4-stjärnig camping med massor av aktiviteter. Sunne Sommarland, äventyrsgolf, beachvolley och lekpark – är man ute efter en aktivitetsfylld semester är Sunne definitivt värt ett besök. Längre söderut, närmare bestämt i Varberg, ligger anrika Apelvikens camping. Platsen har sedan 1800-talet varit en kurort och kan erbjuda både surfing och fin strand. Promenadavstånd till Varberg erbjuder dessutom en stor mängd mysiga restauranger. Ännu längre söderut hittar vi Örestrand camping. På Kullahalvön, så nära stranden du kan komma, ligger denna lilla men otroligt mysiga camping. Med endast 21 campingtomter är det hårt tryck och det gäller att vara ute i god tid för att få plats. Njut av lugn, natur och närhet till alla utflyktsmål i nordvästra Skåne. Cykelleden Kattegattleden och vandringsleden Kullaleden går förbi campingen och bara några kilometer bort ligger natursköna Kullaberg med omtalade Nimis. Vill du vara fysisk aktiv på semester har du hamnat rätt på Örestrand!

Fler nyheter