Nyheter Husvagn.se

Campingsäsongen stundar - här är 6 saker du inte får glömma!

Husvagn.se 2020-04-16

Trots att många campare kunnat ses runt om i landet redan så har faktiskt säsongen inte riktigt kickat igång ännu. Men det är inte långt kvar nu. När du ska förbereda dig inför ditt kommande campande är det viktigt att du inte glömmer vissa saker. Här kan du läsa om ett gäng värdefulla tips som ser till att du är väl förberedd - en guide inför campingsäsongen!

Det finns såklart hur mycket saker som helst vi skulle kunna påminna om men vi tänkte begränsa oss till det som faktiskt är viktigast, nämligen säkerheten:

Brandsäkerhet

1. Har du koll på brandvarnaren?
Om inte? Då är det dags att testa så att den fungerar. Gör den det? Då behöver du ändå se till att du packar batterier om brandvarnaren mot förmodan skulle gå sönder resans gång. Försök få in en rutin kring att testa den regelbundet.

2. Brandsläckare
En annan viktig sak när det kommer till brandsäkerhet är såklart brandsläckaren. Det är på tok för många campare som inte äger en brandsläckare och det är inte bra. Det behöver inte handla om någon enorm sak utan nu för tiden kan du inhandla en smidig liten brandsläckare som du kan gömma undan lätt.


Städning och hygien

3. Städa färskvattentanken
Vårstädning bör alltid stå på schemat, för såväl exteriören som interiören av husbilen eller husvagnen innan du ger dig iväg. Men, inte heller får du glömma färskvattentanken om du ska ha vatten som går att använda.

4. Personlig hygien
Trots att de allra flesta campingplatser är relativt välutrustade med städmaterial och hygienprodukter såsom handtvål, till exempel, behöver du se till att du har med dig det du behöver för att vara renlig. Packa handtvål och handsprit för allas skull.


Kontroller

5. Gasolen
En annan sak som är bra att kolla när det kommer till säkerhet är gasolanläggningen, kanske till och med köpa en gasolvarnare om du inte har en ännu. Om du inte har kunskapen själv kan du såklart göra detta under din besiktning.

6. Däcktrycket
I din årliga kontroll så bör även däcktrycket ingå. Det är ganska vanligt att ha för lågt tryck i däcken. För lågt tryck kan orsaka ökad bränsleförbrukning och att däcken slits ut för tidigt och behöver bytas oftare.

Checkar du av de här sakerna kommer du åtminstone ha säkerheten på din sida när du väl ger dig av. Sedan är det upp till dig att inte glömma solkrämen och kortleken!

Fler nyheter