Nyheter Husvagn.se

Vi besöker Sunne Camping och Sommarland - bilder & recension

Husvagn.se 2021-06-29

Vi besöker Sunne Camping och Sommarland, en av många fina campingplatser i Värmland. Är du intresserad av att ta husvagnen till Sunne måste du ta del av våra tips!

Inom en radie på cirka tre mil från Sunne hittar du en handfull fina campingar för oss med husvagn eller husbil, flera av de längs E45:an. Vi valde att övernatta på  Sunne Camping och Sommarland, mitt i sagolika Sunne. Sunne är en stad mitt i kontrasternas landskap Värmland och här är det stort fokus på naturen. På vintern lockar skidåkning och sommartid finns det fina vandringsleder att upptäcka, restauranger som är omnämnda i White Guide och en populär vattenpark.

Se fler reportage

Sunne Camping och Sommarland Sunne 

Camping som ingår i Svenska Campingpärlor, är en året runt-öppen camping som ligger längs E45:an vid Frykensjöarna. Närmsta granne med campingen är Sunne Sommarland som gör att det blir attraktivt för barnfamiljer att campa här.

När vi checkade in mötte vi Julia och Amanda i receptionen. Vi fick rekommendationer om att besöka Sundsbergs friluftsområde med sina fina vandringsleder i närheten.

Ute på campingen stötte vi på husbilsparet Ann-Britt och Eddy från Bohuslän. Efter en rundtur i Dalarna och Värmland var de nu på hemväg och hade valt att stanna till här i två nätter. De var mycket nöjda med campingen och framhöll de jämna och fina campingtomterna, samt de fräscha servicehusen. Familjerummen med dusch, toaletter och handfat, även anpassade för barnen, tyckte de såg trevliga ut.

Aktiviteter att göra i området 

På campingen finns det en hel del aktiviteter att göra, bland annat äventyrsgolf och minibilar för de yngsta. Dessutom finns en barnvänlig badstrand som är långgrund. I närheten finns även bowling, padel och tennis.

Tips på sevärdheter och utflyktsmål i närheten: 

- Mårbacka - Selma Lagerlöfs hem 

- Ski Sunne - på vintern finns här en fin skidanläggning 

- Rottneros park - Vackra trädgårdar och skulpturer

Campinghälsningar,
Stefan & Lisbeth för Husvagn.se

Fler populära campingar i området Sunne och Värmland

Lysviks Camping, Lysvik 

Lysviks Camping är en rofylld camping nära både skog och med en vacker utsikt över sjön Fryken. Campingen ligger mellan Sunne och Torsby och har en långgrund sandstrand med brygga. Här kan du campa med husvagn, husbil och tält eller hyra en stuga.

Storängens Camping & Stugor, Ransäter

Familjevänliga Storängens Camping & Stugor ligger i hjärtat av Ransäter i Värmland där Klaraälven korsar landskapet. Här kan du spela minigolf, paddla kanot, åka på bäversafari och har nära till cykelbana.

Torsby Camping, Torsby 

Torsby Camping ligger söder om Torsby och här kan du bo med husvagnen eller hyra stuga. Campingen har minigolf, en långgrund strand, cykelbana, lekpark för barnen och ett nytt utegym.

Årjäng Camping & Stugor Sommarvik, Årjäng 

Femstjärniga Årjäng Camping & Stugor Sommarvik är en familjevänlig camping öppen året om, beläget naturnära vid sjön Västra Silen. Här finns det gott om plats för hela familjen att semestra och du kan campa med husvagn, husbil och tält eller hyra en av 64 stugor.

First Camp Skutberget-Karlstad, Karlstad 

First Camp Skutberget-Karlstad ligger på vackra Skutberget och här bor du i en naturskön miljö precis intill Vänerns vackra strand. Här finns aktiviteter för stora som små campare och det finns aktiviteter som beachvolley, frisbeegolf, minigolf, fotboll, kajak och windsurfing.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.