Nyheter Husvagn.se

Vi besöker Saxnäs Camping - bilder & recension

Husvagn.se 2022-06-22

KronoCamping Saxnäs är en populär camping på Öland och ett perfekt resmål för dig som ska campa i sommar. Ett team från Husvagn.se har besökt campingen och här delar vi med oss av inspiration och flera härliga bilder.

KronoCamping Saxnäs är en camping på Öland. KronoCamping Saxnäs är en campingplats med nära läge till Kalmarsund. 

Öland är Sveriges näst största ö och ett populärt semesterresmål för dig med husvagn eller husbil – utbudet av campingplatser att välja mellan är stort. Det lättaste sättet att ta sig över till Öland från Kalmar är via Ölandsbron och det är cirka fyra mil mellan Kalmar och Borgholm.

KronoCamping Saxnäs ligger tre kilometer norr om Ölandsbron i Färjestaden, med utsikt över Kalmarsund. Campingen är fyrstjärnig och det finns flera olika boendealternativ att välja mellan. Här finns 500 campingtomter för husvagn, husbil eller tält och tomterna är mellan 80 och 140 kvadratmeter stora, både med och utan el. Du kan även bo i en större villavagn eller hyra en bekväm campingstuga. Stugbyn är belägen på campingens södra del intill skogen och består av 29 stugor som kan hyras som självhushåll.

Det är en familjeägd camping och Catrin hälsade oss välkomna i receptionen. Hon berättade att campinggästerna har ändrat karaktär över tid. Förr var det mer fest men idag är det mer inriktat på en aktiv semester och många hit kommer för att träna både cykling och simning. Campingen har till exempel bojar ute i vattnet för havssimmare och det finns flera löp- och promenadslingor runt omkring. 

Se fler reportage

Catrin som äger campingen hälsade oss välkomna i receptionen. Catrin som äger campingen hälsade oss välkomna i receptionen. 

KronoCamping Saxnäs Villavagn på KronoCamping Saxnäs
Sex nya villavagnar är under färdigställande på campingen.

Aktiviteter på KronoCamping Saxnäs

På Saxnäs finns det något att göra för hela familjen – även för de fyrbenta gästerna. Här kan du surfa, spela golf, fotboll, beachvolleyboll och följa med på turridning. För barnen finns det både lekplats och sommarklubb. Det finns flera restauranger och butiker och det ordnas både danskvällar och evenemang.

Är du badsugen har campingen sitt egna poolområde Sypoolen, som är 2500 kvadratmeter stort med två pooler och en barnpool. Poolerna är uppvärmda med solfångare och värmepumpar och drivs med havsvatten från Kalmarsund. Föredrar du havet har Saxnäs Camping en långgrund badstrand som är perfekt för barnfamiljer.

Önskar du en aktiv semester finns det ett brett träningsprogram med allt från yoga till cirkelträningar och motionsslingor.

För hundar finns både agility, hundlekplats och möjlighet att delta i hundkurser.

KronoCamping Saxnäs Campingen har en asfaltsbelagd multiarena där det går att spela basket, fotboll, innebandy. 

KronoCamping Saxnäs
På lekplatsen kan stora och små barn leka. Intill ligger ett av campingens servicehus.  

På agilitybanan kan våra fyrbenta vänner träna. 

KronoCamping Saxnäs
Från bryggan ut mot Kalmarsund har du Ölandsbron i sikte. 

KronoCamping Saxnäs poolområde.Campingens poolområde Sypoolen är 2500 kvadratmeter stort och här trivs stora som små. 

Utflyktsmål – att göra på Öland

Saxnäs Camping är en bra utgångspunkt för dig som vill utforska Öland – kombinera därför campingens aktiviteter med trevliga utflykter.

Borgholm ligger tre mil från Saxnäs Camping och under sommaren är restaurangerna populära och nöjeslivet stort. Här väntar Borgholms slottsruin med anor från 1200-talet och detta är en av regionens största turistmål. I Borgholm finns dessutom Solliden slott som erbjuder vackra trädgårdar och guidade turer.

Borgholms slottsruin är ett populärt utflyktsmål på Öland. Borgholms slottsruin är ett populärt utflyktsmål på Öland. 

Öland bjuder på både 300 år gamla väderkvarnar och fyrar – Långe Jan finns på södra Öland och tändes för första gången 1785. På södra Öland hittar du även Stora Alvaret som är ett område alvarmark som är nästan fyra mil lång och 1,5 mil bred. På norra Öland väntar ett hundratal raukar, stenformationer som formats av havets vågor.

Vill du bada vid en av Sveriges finaste stränder ska du packa badväskan och bege dig till Böda sand. Det är en lång strand med vitkornig sand och klart vatten. Men kom ihåg att tusentals turister åker hit varje år så folktomt kommer det inte att vara!

Ölands djur- och nöjespark är kul för hela familjen och har ett brett utbud av både spännande djur och nöjen.

På bara tio minuter från Saxnäs Camping kommer du till sommarstaden Kalmar på fastlandet och här väntar sevärdheter som Kalmar slott och Kalmar Länsmuseum.

Campinghälsningar,
Stefan & Lisbeth för Husvagn.se

Tips på fler populära campingar på Öland:

First Camp Ekerum, Borgholm

First Camp Ekerum är en fyrstjärnig campingbelägen i ett naturskönt område vid Kalmarsund. Den är särskilt omtyckt bland naturintresserade och barnfamiljer. Här finns ett stort utbud av aktiviteter att ta del av som lekplats, trampbilar, hoppkuddar och äventyrsgolf. Campingen har både ett poolområde och sandstrand. Du bor med husvagn, husbil, villavagn eller stuga.

First Camp Löttorp, Löttorp

First Camp Löttorp är en fyrstjärnig camping som passar lika bra för barnfamiljer som kompisgänget och husbilsparet. Även fyrbenta vänner är välkomna. Du bor i husvagn, husbil, tält eller stuga bara ett stenkast från en långgrund sandstrand. På området finns det butik, bistro som säljer pizzor och hamburgare och lekplats för de små. Du kan hyra cykel, spela padel, äventyrsgolf eller beachvolleyboll och vara med på träningspass. Nytt för 2022 är att det kommer nya campingplatser intill den centrala lekplatsen och både lekplatsen och servicehusen blir upprustade.

Sonjas Camping & Stugor, Löttorp

Ölands enda femstjärniga camping Sonjas Camping & Stugor är en lugn anläggning belägen på norra Öland i Löttorp precis intill en lång sandstrand. Här finns stora gräsytor och bland aktiviteterna finns gym och möjlighet att vara med på yoga och spela fotboll, volleyboll, boule och bordtennis. Poolområdet består av två pooler varav en liten barnpool. Du bor i husvagn, husbil och tält eller har möjlighet att hyra stuga.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.