Nyheter Husvagn.se

Cabby lever i allra högsta grad

Madelene Kristensson 2015-05-11

Cabby, som tidigare varit hotat av konkurs, har en ljus framtid till mötes med ordrar i sex månader framöver. Det skriver Värmlands Folkblad.

Källa: Cabby Press Bild: Öivind Lund (CC BY-SA 3.0)

Efter närmare ett år i rekonstruktion kunde Cabby andas ut i början av 2015. I dag, trots svikande siffror om nyregistreringar, lever företaget i allra högsta grad.

Trots att färre husvagnar registrerades under april, och har gjort så den senaste tiden, går Cabby starkt efter att ha tagit sig ut rekonstruktionen. Under april månad minskade antalet nyregistrerade husvagnar med 4,4 procent. 

- Det är inget som vi märker av. Vi säljer mer än i fjol, det finns ett stort intresse för Cabby som sådant nu när rekonstruktionen är avslutad. Det har varit ett slags uppdämt behov, säger VD:n Svein Valheim till tidningen.

Till skillnad från tiden innan företaget drabbades av den svåra ekonomiska situationen, då Cabby höll ett lager med vagnar, tillverkas nu endast på beställning.

- Vad vi klarar att få ut i fabriken är det avgörande. Vi hade gärna kunnat tillverka mer, men vi har våra begränsningar i fabriken. Just nu är vi orderlagda för fem-sex månader framöver.

Under 2015 har Cabby som mål att sälja 450 husvagnar. De första månaderna i år har företaget lyckats sälja 132 stycken.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.