Nyheter Husvagn.se

10 tips på bra campingar för den som vill semestra i Stockholm

Husvagn.se 2019-08-06

När man tänker semester dras ofta tanken till pittoreska byar och olika skärgårdsöar. Det kanske inte alltid är storstad man tänker på i alla fall? Nu är det dags att ändra på den saken. Framförallt för alla campare runtom i Sverige. I vår egna huvudstad finns nämligen en hel drös vackra campingplatser som är värt ett besök. Här listar vi 10 av dem!


Caravan Club Björkö Örns Havscamping

Vid Norrtäljevikens inlopp hittar du den fina pärlan Björkö Örns Havscamping. Med sitt gyllene läge har du nära till stan och bara 7 km till Kapellskär där du kan ta båten till Mariehamn. Anläggningen är modern, renoverad, har ett stort nöjesutbud och hela 125 husvagns- och husbilstomter som alla har el. Läs mer om campingen

Eriksö Stugby och Camping

Eriksö Stugby och Camping ligger i vackra Vaxholm utanför Stockholm. Där finns ett stort friluftsområde med en mycket härlig badplats. Husvagns- och husbilsplatserna ligger perfekt i en skogsmiljö med sjöutsikt. Det är nära till både sandstrand och klippor. Aktivitetsutbudet är enormt och tro oss när vi säger att ni aldrig kommer att ha tråkigt. Vaxholms stad ligger 20 minuters promenad bort. Läs mer om campingen.

Grisslehamns Marina och Camping

Grisslehamn är en riktig familjecamping som har öppet året runt. Den ligger bara några hundra meter från havet och den fina marinan. Det finns hela 75 campingtomter och campingen är helt service-kitad. Du kan avnjuta en bastu medan barnen roar sig på det stora lekområdet. Läs mer om campingen.

Gålö Havsbad

På Gålö havsbad kan du vara nära Stockholm men ändå helt och hållet befinna dig på landet. Med havet på ena sidan och skogen på andra sidan har denna camping en hel del fördelar. Det finns många aktiviteter att delta i och ett väldigt kort avstånd till en av östkustens finaste stränder. Utöver det är du bara 40 minuter ifrån Gotlandsfärjan. Läs mer om campingen.

Kapellskärs Camping

Välkommen till vackra Roslagen. En av de stora lockelsen med att befinna sig i stockholmsområdet över huvud taget. I Riddersholms Naturreservat ligger Kapellskärs Camping. Det finns 71 campingtomter varav 48 av dem har el. Dessutom finns det minigolfbana, boulebana, fotbollsplan, volleybollplan och badmintonbana. Läs mer om campingen.

Långholmens Husbilscamping

Det går även att bo mitt i Stockholm med din husbil. På vackra söder ligger nämligen Långholmens Husbilscamping. Hela Stockholms utbud ligger på gångavstånd från campingen och mellan maj och september finns hela 77 campingtomter för husbilar. Det är såklart högt tryck på denna populära camping så se till att boka i tid! Läs mer om campingen.

Nordic Camping Citycampstockholm

Precis vid Flaten naturreservat nära Stockholm city ligger Citycampstockholm. Campingen har 68 campingtomter och dessutom ligger Ställplatsstockholm också precis i närheten, där finner du 48 ställplatser. På Ställplatsstockholm råder dock självbetjäning och om du behöver toalett och dusch går det bra att köpa till. Läs mer om campingen.

Nordic Camping Nickstabadet

Nickstabadet ligger beläget nära Nynäshamns populära havsbad. Här hittar du 130 campingtomter och en hel drös av roliga vattenaktiviteter. Ibland kan du dessutom ha tur att få avnjuta en av de populära trubadurkvällarna. Med en tågresa på 55 minuter kan du befinna dig i Stockholm city. Läs mer om campingen.

Norrtälje Camping

Självklart finns det fler pärlor i Roslagen och en utav dem är Norrtälje Camping. Härifrån har du nära till den pittoreska småstaden Norrtälje och ett stort utbud av caféer, butiker, restauranger och barer. På campingen kan du dessutom njuta av en grillplats, lekpark för barnen, bastu och ett fullt utrustat kök. Läs mer om campingen.

Stockholm Rösjöbadens Camping och Stugby

12 km norr om Stockholm hittar du Rösjöbadens Camping och Stugby. Det är beläget mitt i ett naturskönt område bara ett stenkast från stranden. Där kan du i sin tur njuta av bryggor, hopptorn och även ett äventyrsbad. Det är en drive-in camping och den har hela 190 stycken campingtomter. Läs mer om campingen.

Det går alltså alldeles fint att semestra runt Stockholm - trevlig storstadssommar till er alla!

Fler nyheter