Tyst tryckvattenpump
Sunwind Flojet 19 l/min, 12 volt

En mycket tystgående tryckvattenpump till husvagn som ger ett jämnt vattenflöde.

Produktegenskaper

 • Självjusterande tryckvattenpump
 • Tystare än andra vattenpumpar
 • Energieffektiv modell

Produktöversikt

Vattenpumpen Flojet från Sunwind är en tryckvattenpump till husvagn som ger 19 liter per minut. Det är en tystgående strömekonomisk pump med inbyggd elektronik som gör att pumpen ökar eller minskar hastigheten beroende på hur mycket du vrider på vattenkranen. Tryckvattenpumpen är självsugande till 3 meter och strömförbrukningen är på 14,7 ampere. Den drivs av 12 eller 24 volt och är ett utmärkt val av tryckvattenpump till husvagnen.

Kapacitet: 19 liter/minut

Vattentryck: 2,75 bar

Mått: B 12,9 cm x D 26,9 cm H 12 cm

Vikt: 3500 gram

Drift: 12/24 volt


Kraftig tryckvattenpump
Lilie SmartSerie Sensor vattentryckpump 18,9 l/min

En kraftig tryckvattenpump som ser till att du får vatten i kranarna i husvagnen.

Produktegenskaper

 • Kraftig och automatisk tryckvattenpump
 • Pump med sensor som ger ett jämnt vattenflöde
 • 5 kamrar och quick-connect-kopplingar

Produktöversikt

Lilie SmartSerie LP1002 är en kraftig automatisk tryckvattenpump till husvagn som ser till att du får rinnande vatten när du behöver det. Pumpen pumpar 1500 liter vatten per timme. Den har en sensor som scannar och reglerar vattentrycket så att du alltid får ett jämnt flöde utan tryckändringar, temperatursvängningar eller oväsen. Det slutna elektronikhuset är skyddat mot fukt och säkrat mot överhettning. Vattenpumpen har en sughöjd på 3,9 meter och går på 12 volt.

Kapacitet: 18,9 liter/minut

Vattentryck: 5,2 bar

Mått: L 260 mm x B 123 mm x H 145 mm

Vikt: 3270 gram

Drift: 12/24 volt


Bra dränkbar pump
Comet Ocean-Plus 12 volt dränkbar pump 1500 l/h

En dränkbar pump som ger dig både kallt och varmt vatten i kranarna under husvagnssemestern.

Produktegenskaper

 • Dränkbar pump för både kallt och varmt vatten
 • Torrkörningsskydd på 2 timmar
 • Transporthöjd på 20 meter

Produktöversikt

Comet Ocean-Plus är en dränkbar pump till husvagn som kan pumpa både varmt vatten upp till 60 grader och ditt kalla dricksvatten. Den dränkbara pumpen drivs av ett 12 voltsbatteri och pumpar 1500 liter per timme. Den har ett torrkörningsskydd på 2 timmar vilket ger dig en bra och säker vattenpump.

Kapacitet: 1500 liter/timme

Vattentryck: 2 bar

Mått: Ø 48 mm x H 133 mm

Drift: 12 volt


Prisvärd dränkbar pump
Barwig typ 01 0111 lågspänningspump dränkbar 1080 l/h

En prisvärd och lätt dränkbar pump för lågspänning som ger dig en mer bekväm husvagnssemester med vatten i kranarna.

Produktegenskaper

 • Kraftfull dränkbar pump för 12 volt
 • Torrkörningstätning med permanent smörjning
 • Väger under 3 kilo

Produktöversikt

Barwigs dränkbara pump till husvagn är en lågspänningspump för 12 volt. Det är en kraftfull vattenpump som ger dig 30 minuter oavbruten drifttid. Med den här pumpen får du rinnande vatten till dina kranar i husvagnen och den pumpar 1080 liter per timme. Vattenpumpen har en torrkörningstätning med permanent smörjning, vilket ger dig en säker pump.

Kapacitet: 1080 liter/timme

Vattentryck: 1 bar

Mått: Ø 64 mm x H 100 mm

Vikt: 260 gram

Drift: 12 volt


Köpguide: Så väljer du rätt vattenpump till husvagn

Det går att få vatten direkt i kranen även om du inte är kopplad till ett vattenverk. Med en vattenpump till husvagn säkrar du tillförseln av vatten i kranarna och får en högre komfort. Med rent vatten kan du både tvätta händerna, diska och fylla på ett dricksglas med färskt vatten. Det är dessutom mer miljövänligt att fylla på vattentanken med färskvatten än att köpa vatten på flaska.

Så fungerar en vattenpump till husvagn

För en högre komfort i husvagnen ska du köpa en vattenpump som du kopplar till din vattentank. Med en vattenpump till husvagn kommer vattnet automatiskt när du öppnar eller vrider på vattenkranen. På så sätt är det lätt att få tillgång till vatten när du ska tvätta händerna, diska, laga mat eller när du är törstig. Du kan välja mellan flera modeller med olika uppsugningsförmåga, hastighet och storlek beroende på hur stor din vattentank är. Vattnets hastighet räknas ofta i liter per minut och de vanligaste vattenpumparna ligger på runt 10-20 liter.

Två olika vattenpumpar

Det finns två olika sorters vattenpumpar att välja mellan när du ska köpa vattenpump till husvagn. Det är också bra att välja en vattenpump för 12 volt som är kompatibel med ditt husvagnsbatteri.

Dränkbar pump: En dränkbar pump eller en nedsänkbar pump är en vattenpump som du sänker ner i husvagnens vattentank. När du öppnar handtaget på vattenkranen startar den automatiskt och vatten pumpas upp. Detta är vanligt när du vill ha en enkel konstruktion av vattenpump till din husvagn. 

Tryckvattenpump: En tryckvattenpump sitter på utsidan av vattentanken och styrs av trycket. Pumpen startar automatiskt när trycket sjunker och pumpar då upp vattnet. En tryckvattenpump är för mer fasta vattensystem till din husvagn och kostar ofta lite mer än en dränkbar pump.

Så väljer du rätt vattenpump till husvagnen.

Vad kan jag använda vattnet till?

Har du en ren och fräsch vattentank kan du dricka vattnet, diska med det eller använda det till matlagning. För att få en ren vattentank bör du med jämna mellanrum göra rent den för att undvika kalk eller bakterier.

Läs också: Köpa Porta Potti eller annan portabel toalett till husbil

Läs också: Välj rätt vattenkran till husvagn

Läs också: Välj rätt vattendunk med kran till husbil


Redaktionen
Husvagn.se
info@husvagn.se