Golvvärmefolie 48V
Ebeco ecoflex golvvärme 48V

En eftermonterad golvvärmefolie som finns i flera olika bredder.

Produktegenskaper

 • Eftermonterad golvvärmefolie
 • Endast 0,3 mm tjock
 • Enkel installation

Produktöversikt

Ebeco golvvärmefolie är en eftermonterad golvvärme till både husbil och husvagn. Detta är den optimala värmekällan för dig som vill ha varma golv och som önskar att förlänga campingsäsongen. Golvvärmefolien är endast 0,3 mm tjock och känns inte under mattorna. Den ger en bra fördelning av värmen under dina fötter. Folien finns i bredderna 43 cm, 53 cm och 69 cm så det finns bra möjligheter till att hitta en storlek som passar din husvagn bra. Den placeras på din befintliga golvyta och sätts fast med tejp. Golvvärmen kopplas ihop med kabel, anslutningsklämmor och transformator, vilket behöver köpas separat.

Värmeeffekt: 80 watt/kvadratmeter

Driftspänning: 48 volt


Värmematta 12V
ProCar by Paroli värmematta 12V

En värmematta som ger värme och sköna golv under din semestern.

Produktegenskaper

 • Värmematta för 12 volt
 • Smutsavstötande, fållad kant och antiglid
 • Går snabbt att värma upp

Produktöversikt

ProCar by Parolis värmematta för 12 volt ger en behaglig värme på golvet i din husvagn. Det är ett smidigt alternativ av golvvärme och mattan går att placera där du behöver den mest. Mattan går snabbt att värma upp, är lätt att rengöra, smutsavstötande och har en fållad kant. Baksidan har ett antiglidskydd för att hålla mattan ordentligt på plats. Värmemattan finns även i en modell för 230 volt.

Storlek: B 100 cm x L 60 cm

Driftspänning: 12 volt


Golvvärmefolie 230V
Mi-Heat golvvärmefolie + termostat SAS816

En eftermonterad golvärmefolie som ger värme snabbt.

Produktegenskaper

 • Hållbar och snabb värmegolvfolie för 230 volt
 • Värmefolien är endast 0,388 mm tjock
 • Enkel installation

Produktöversikt

Den här elektriska golvvärmefolien från Mi-Heat för 230 volt ger en effektiv uppvärmning till husvagn och husbil. Detta är ett bra val av eftermonterad golvvärme för den som vill förlänga campingsäsongen. Värmefolien är mycket hållbar med lång livslängd och ger snabbt värme. Golvvärmen är enkel att installera och du fäster den på det befintliga golvet. Folien är endast 0,388 mm tjock. Du styr temperaturen med en digital LCD-skärm.

Storlek: L 3 m x B 50 cm

Driftspänning: 230 volt


Köpguide: Så väljer du rätt golvvärme till husvagn

Har du ingen golvvärme installerad i husvagnen men är sugen på att skaffa det? Det behöver inte vara så komplicerat och det finns flera möjligheter för den som vill eftermontera detta. Att ha golvvärme i husvagnen ger en skön och varm värmekälla, särskilt om du campar under vinterhalvåret. Vi ger dig all information inför val av golvvärme så att du får något varmt att sätta fötterna på en kall morgon.

Fördelar med golvvärme

Med golvvärme får du ytterligare en värmekälla som ökar graderna i din husvagn. På så sätt kan du få det riktigt varmt och skönt oavsett antal grader utanför dörren och årstid. Golven blir varma och det är en skön känsla att sätta ner fötterna på ett varmt underlag när du har sovit eller varit utomhus och fryser. Golvvärme i husvagn ger samma effekt som golvvärme hemma i din lägenhet eller hus och du får en jämn effekt. Golvvärme brukar vara mycket uppskattat kalla sommardagar eller för dig som vill förlänga säsongen till både höst, vinter och vår.

Olika sorters golvvärme

Det finns alternativ av golvvärme som gör att du inte behöver lämna in husvagnen till en certifierad fabrik. Det går enkelt att få värme på golvet på egen hand.

Två vanliga alternativ är:

 • Eftermonterad elektrisk golvvärme
 • Värmematta

Golvvärme till husvagn – så gör du

Det kanske lättaste sättet att installera golvvärme på är att använda en gör-det själv-golvvärmefolie. Det är elektrisk golvvärme på rulle som ofta finns i flera storlekar eller som går att klippa till önskad storlek. Folien innehåller slingor och tejpas fast på den fria golvytan. Sedan lägger du en matta över och eftersom golvvärmen är under 1 mm tjock känns det inget när du går på den. Golvvärmen ansluts till ström och är mellan 12 och 230 volt beroende på modell. Har du en högre spänning måste du använda en omvandlare.

Värmematta till husvagn – så gör du

Ett annat lätt sätt för dig som önskar varma golv är att köpa en värmematta. Det är en mindre matta som du kopplar till husvagnens strömuttag och som drivs av antingen 12 volt eller 230 volt. En värmematta är både varm och mjuk att gå på och gör hela familjen nöjd en kall dag. Den har kort uppvärmningstid, är ofta smutsavstötande och lätt att rengöra. Det finns många färger att mellan för att passa din smak.

Vilken golvvärme ska man välja?

Vilken golvvärme du ska införskaffa beror på smak och vad som passar din husvagn. Fundera på om du har behov av ett fast värmesystem eller om det räcker med en matta. Golvvärmen monteras under mattan och sitter sedan på plats. En värmematta är en bra portabel lösning och går att flytta runt eller även ta med hem om du skulle behöva en hemma. Båda sorterna gör sitt jobb och ger dig en varm husvagn.

Köpa golvvärme – att tänka på

 • Golvvärme går på ström så därför behöver du räkna in detta i din elförbrukning. Du kanske inte behöver ha på golvvärmen eller värmemattan mitt i sommaren och kan på så sätt spara en del el då.
 • Eftersom husbilens batteri är på 12 volt och många golvärmesystem eller värmemattor är på 230 volt behöver du en omvandlare.

Redaktionen
Husbil.se