Nyheter Husvagn.se

Möjligheternas ö – upplev campinglivet på Gotland

Husvagn.se 2018-07-27

Gotland är Sveriges största ö och en plats full av möjligheter. På ön finns både puls och avkoppling med allt från Visbys medeltida ringmur till spännande Lummelundagrottan. På Gotland finns flera riktigt bra campingar – oavsett om du besöker ön med vänner eller familj. Låt oss guida dig till aktiviteter och boende på underbara Gotland!

Intressant och spännande

Beläget vackert i Östersjön ligger den populära semesterön Gotland. Hit vallfärdar folk varje sommar för att uppleva avkoppling, fest och intressanta platser. Lummelundagrottan är en grotta och ett naturreservat norr om Visby som upptäcktes 1948 av tre nyfikna Visby-pojkar. 1959 anordnades den första guidningen av grottan och sedan dess har över 4 miljoner personer besökt och fascinerats av grottans märkliga värld. 5 kilometer söder om Visby ligger Kneippbyn – en av de mest kända turistanläggningarna på Gotland. På området finns sommar- och vattenland och också Villa Villekulla. Dessutom finns här aktiviteter som gokart, hoppborgar och äventyrsgolf. Kneippbyn har en femstjärnig camping – Gotlands enda – och erbjuder totalt 200 bokningsbara campingtomter. Här bor du bekvämt och husdjursvänligt. Dessutom har de flesta av campingtomterna havsutsikt.

Familjevänligt och personligt

Utanför Burgsvik på södra Gotland ligger Sandkvie Gård & Ställplats. Även om Sandkvie är en ställplats har de utrustning som en camping. Med trevliga och personliga campingvärdar erbjuder man ett bra boende och hjälper er att hitta roliga utflykter på Gotland. Ställplatsen är belägen i en vacker naturpark i ett mycket lugnt område vid en gammal gotländsk släktgård och är ett utmärkt val för dig som söker en lugn och harmonisk camping. Ljugarns camping är en natur- och strandnära camping – belägen vid en av Gotlands finaste och mest barnvänliga strand. Från campingen är det mindre än 100 meter till badstranden och alla platser har elstolpar. Här bor du familjevänligt och stillsamt på öns östra sida. Från campingen till Ljugarns samhälle är det cirka 500 meter. Därmed har du restaurang och livsmedelsaffär nära till hands, vilket alltid är smidigt.

Pulserande träning på Slite camping

Slite camping är ytterligare en camping som ligger på öns östkust – närmare bestämt vid den populära stranden i Slite. Här bor du bara några få meter från havet med nyrenoverade moderna servicebyggnader. Som boende på campingen bor du centralt med gångavstånd till det mesta. Slite Strandbar ger öns skönaste strandhäng och erbjuder platser både ute och under tak. Slite är ett bra val för dig som söker puls och gillar att aktivera dig. Här kan du exempelvis hyra kajaker, surfingbrädor och rullskidor. På campingen finns även en cykeluthyrning med butik och verkstad. Gotland Bike Park erbjuder över 20 mil mountainbikespår i det unika gotländska landskapet. Blicka ut över raukar, havet och de vackra hedarna – samtidigt som du tränar och har roligt!

Fler nyheter