Nyheter Husvagn.se

Två nya femstjärniga campingplatser

Husvagn.se 2019-02-14

Med ett fantastisk 2018 i ryggen laddar Sveriges campingplatser nu för en ny säsong full av semesterdrömmar och upplevelser. Branschorganisationen SCR Svensk Camping börjar året med att presentera Sveriges alla klassificerade och branschanslutna campingplatser i katalogen Svensk Camping och på Camping.se. 2019 har ytterligare två anläggningar nått femstjärnig status.

SCR svensk camping är den mest legitimerade branschorganisationen för sveriges campingplatser. SCR’s medlemmar finns i sveriges alla hörn. Här hittar du allt från stora kedjor och campingresorts till mindre familjeföretag. Då de tillsammans tar emot mer än 1 miljon gäster varje år.

Med det kontinuerliga arbetet på standardhöjning så håller SCR svensk camping även en annuell presentering av alla de campingar som lyckats hålla ribban i rätt höjd för att bli klassificerade. Och nu när 2019 är igång kan SCR inte bara stolt presentera 1 ny 5 stjärnig anläggning men två som leder gott exempel! Vilket landar på totalt 16 campingplatser som håller full pott. Varav de nyligen utnämnda är Orsa Camping och Ursands Camping i Vänersborg! 

Orsa camping

I hjärtat av Dalarna hittar du stället där SVTS:s familjeunderhållningn “Moraeus med mera” spelades in. Även ett ställe som definierar vad midsommarfirandet verkligen handlar om. Därpå har du 800 campingtomter varav 600 med el, alltså inget mindre än ett generöst utbud med plats då vi även kan slänga in aktivitetsprogram med något för alla i familjen. Sist men inte minst ett läge som gör det utmärkt för dig att upptäcka Dalarna. Läs mer om Orsa camping

Ursands camping

Paradiset hittar du beläget i Vänern ca 3 km norr om Vänersborg. Här har du en härlig sandstrand för solande och badandet men även ett bra ställe att fiska för den som finner friden i det. Ursand har även gott om andra aktiviteter som äventyrsgolf, padeltennis och utegym.

Och på tal om spännande nyheter så har Camping Key Europe's rabattsystem nu även lanserats i Sverige. Vilket innebär att gäster med ett aktivt Camping Key Europe-medlemskap kan ta del av rabatter på mer än 2 500 anläggningar i Sverige och Europa, då blir du även rustad med fler förmåner för att hjälpa dig ta vara på semestern. Läs mer om Ursands camping

Fler nyheter